Egipte obre el pas de Rafah i entren a Gaza els primers camions d’ajuda humanitària

La frontera s'ha obert a les 10.00 hora local i es desconeix quant de temps romandrà així
El secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, en la visita al pas de Rafah. / Mohamed Elkoossy/ONU

21/10/2023

Egipte ha obert aquest dissabte al matí el pas fronterer de Rafah i han entrat a la Franja de Gaza els primers camions d’ajuda humanitària carregats amb menjar envasat, aigua, material mèdic i medicaments. La frontera s’ha obert a les 10.00 hora local (les 09.00 hores a Catalunya) i es desconeix quant de temps romandrà així. Inicialment està previst que només es permeti l’entrada de 20 camions de gran tonatge amb ajuda humanitària i no està clar si els ciutadans estrangers o amb doble nacionalitat podran també creuar la frontera cap a Egipte. En paral·lel, Israel ha demanat als seus ciutadans que no viatgin a Egipte, Jordània i Marroc davant el risc que puguin ser un objectiu d’atemptat pel conflicte amb Hamàs a la Franja de Gaza.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades