Pugen a 24 els detinguts en l’operatiu de la Guàrdia Civil a Tarragona i Barcelona contra el cultiu i tràfic de droga

S'han fet 16 entrades, desmantellat 8 plantacions indoor i comissat dues armes i un silenciador
Un dels detinguts per l'operació de la Guàrdia Civil contra el tràfic de drogues en una urbanització de la Bisbal del Penedès / Arnau Martínez

28/09/2023

Arnau Martínez/La Bisbal del Penedès – La Guàrdia Civil ha detingut 24 persones en l’operatiu contra una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana a nivell internacional iniciat aquest dimecres a Barcelona i Tarragona. Fonts de l’institut armat han indicat a l’ACN que el grup estava establert en localitats d’aquestes dues demarcacions. A Cambrils, per exemple, la policia ha intervingut dues armes i també un silenciador de pistola. A banda, s’han desmantellant 8 plantacions indoor molt sofisticades amb 6.686 plantes. A més s’han comissat 33.460 euros en metàl·lic. La companyia elèctrica Endesa calcula que hi ha hagut un frau elèctric equivalent al consum de 1.052 habitatges.

S’han executat setze entrades i escorcolls a Cambrils, Mont-roig del Camp, la Bisbal del Penedès, Castellvell, Salou, Perafort, Tarragona, Bràfim, Prats del Rei, el Masnou, Sant Pere de Ribes, Palau-solità i Plegamans, Sabadell i Abrera.

Un total de 220 agents de la Guàrdia Civil de diferents especialitats, incloent mitjans aeris, han pres part en aquest dispositiu. De les setze entrades i escorcolls que s’han fet, encara n’hi ha dues que estan actives.

Es tracta d’una actuació coordinada per les unitats de Recerca Fiscal i Delinqüència Organitzada de l’institut armat a Tarragona. El jutjat d’instrucció número 2 de Reus ha obert diligències judicials.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades