Detenen cinc persones a la província de Tarragona i alliberen tres víctimes d’explotació sexual

Alguns dels implicats van violar i van colpejar una de les víctimes, que va haver de ser hospitalitzada després de patir lesions greus.
Moment d'una de les detencions. / CNP

23/09/2023

La Policia Nacional ha alliberat tres víctimes d’explotació sexual i han desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic d’éssers humans i cultiu de marihuana a Tarragona. Han estat detingudes cinc persones a la província de Tarragona i dues han ingressat a la presó provisional. Alguns dels implicats van violar i van colpejar una de les víctimes, que va haver de ser hospitalitzada després de patir lesions greus. Els detinguts obligaven les dones a prostituir-se al carrer ia controlar plantacions de marihuana tipus indoor. La investigació ha rebut el suport de l’Agregadura de l’Ambaixada de Romania a Espanya, l’EUROPOL i la Policia Nacional de Romania.

El grup criminal estava compost per un clan familiar d’origen romanès, que presumptament es dedicava a captar i traslladar fins a Espanya dones de la mateixa nacionalitat sota la promesa d’un treball legal. Una de les implicades aprofitava la seva condició de dona per no aixecar sospites en les víctimes durant la seva captació, a les quals enganyava dient que treballarien al sector de la neteja o de l’hostaleria.

Els investigadors van poder detectar que els implicats entraven en territori nacional des de Romania fins a Barcelona via aèria per, una vegada allà, traslladar-les amb cotxe fins a Tarragona, on eren obligades a exercir la prostitució a la via pública oa establiments de contactes. A més, s’exigia a les dones que contraguessin matrimoni amb membres del grup perquè la seva activitat delictiva no fos detectada durant els viatges.

Una víctima hospitalitza després de patir lesions greus

Els integrants del grup criminal colpejaven i amenaçaven les víctimes, arribant a violar repetides vegades i lesionar de gravetat una, que va haver de ser hospitalitzada. A més, exigien que les víctimes controlessin plantacions de marihuana tipus indoor de l’organització. La marihuana es transportava cap a Itàlia i en aquest país es venia, cosa que reportava encara més beneficis a la xarxa criminal.

Investigació policial

L’operatiu es va iniciar a partir d’una investigació de la policia de Romania i ha rebut el suport i la col·laboració de l’Agregadura de l’Ambaixada de Romania a Espanya, l’EUROPOL i la Policia Nacional de Romania.

La investigació ha culminat amb l’alliberament de tres víctimes a Tarragona i cinc detinguts pels delictes de tràfic d’éssers humans amb finalitat d’explotació sexual, delicte contra la salut pública, agressió sexual, lesions, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Després de passar a disposició judicial dos dels arrestats han ingressat a la presó provisional.

S’han realitzat quatre entrades i registres a les localitats tarragonines de Salou, L’ametlla de Mar i Miami Platja en què s’han intervingut quatre telèfons mòbils i nombrosa documentació relacionada amb la investigació.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades