Estabilitzat l’incendi forestal de la Vespella i la Nou de Gaià i s’aixequen els confinaments

El foc ha avançat ràpidament pel vent de mestral
Bombers Generalitat

22/09/2023

Els Bombers han donat per estabilitzat a les 18.41 l’incendi forestal que des d’aquesta tarda crema a la Vespella i a la Nou de Gaià. S’han aixecat ja els confinaments que s’havien decretat a Vespella i a Castell de Montornès. Els Agents Rurals han informat que de moment el foc afecta 25 hectàrees. L’avís del foc s’ha donat a les 14.50 hores i els Bombers de seguida han incrementat les dotacions. Les flames han avançat empeses pel vent de mestral amb ràfegues de 40 km/h i la gran quantitat de combustible vegetal a causa de la sequera. A les 5 de la tarda el foc ha baixat la intensitat.

La previsió dels Bombers és donar per controlat el foc abans que es faci fosc i evitar una revifada durant la nit. Calculen que fins demà, quan hagi passat l’episodi de vent de mestral, el podrien donar per extingit.

L’inspector dels Bombers, Ricard Expósito, ha comentat que tot i les precipitacions dels últims dies, hi havia molta vegetació morta, combustible que ja no absorbeix la humitat”. Aquest fet ha facilitat la ràpida propagació, a 1,5 km/aproximadament. Un flanc també ha estat empès pel vent de mestral i la pendent del terreny.

Per aquest incendi s’han mobilitzat 53 dotacions dels Bombers, 10 de les quals aèries, amb un total de 118 efectius. El foc ha provocat el tall de la T-202 entre els km 7 i 8 (Nou de Gaià) i la T-211 entre km 6 i 7 (Pobla de Montornès). També hi ha tallada la circulació a la R13 en ambdós sentits entre Salomó i Roda de Berà.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una víctima mortal en un incendi d’habitatge a Solivella

Una persona ha mort aquest diumenge al vespre en un incendi d'habitatge a Solivella (Conca de Barberà), segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets s'han produït en un immoble del carrer Abadia Vella quan passaven uns minuts de tres quarts de set del...