El terratrèmol del Marroc supera els 2.000 morts i els 2.000 ferits

El sisme, de magnitud 6,8 a l'escala de Richter, ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix

10/09/2023

El fort terratrèmol del Marroc ha provocat almenys 2.012 morts i 2.059 ferits –1.404 dels quals de gravetat–, segons l’últim balanç facilitat pel Ministeri de l’Interior i recollit per la televisió estatal SNRT. El sisme, de magnitud 6,8 a l’escala de Richter, es va registrar cap a les 23.10 hores de la nit de divendres i ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat a la localitat d’Ighil i ha provocat l’esfondrament de nombrosos edificis. Les províncies més afectades són les d’Al Haouz, Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Chichaoua i Taroudant. El Marroc demana a la ciutadania “mantenir la calma i evitar el pànic” i ha fet una crida la població a donar sang davant l’escassetat que es viu a Marràqueix.

El Sindicat de Farmacèutics també demana facilitar l’accés dels ciutadans als medicaments. Diversos edificis i mesquites de la Medina de Marràqueix –declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO– han resultat danyats pel terratrèmol. Set camions carregats de mantes, llits d’acampada i material d’il·luminació s’han mobilitzat al dipòsit de Protecció Civil d’Al-Arjat per tal de donar ajuda als veïns de les zones afectades.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades