Terratrèmol al Marroc amb almenys 632 morts i més de 326 ferits

El sisme, de magnitud set a l'escala de Richter, ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix
Captura del video d'una càmera de seguretat en el moment de produir-se el terratrèmol.

09/09/2023

Un fort terratrèmol ha afectat el Marroc amb un balanç provisional d’almenys 632 morts i més de 326 ferits. El sisme, de magnitud set a l’escala de Richter, es va registrar poc després de les 23.10 hores de la nit d’ahir divendres i ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat a la localitat d’Ighil i ha provocat l’esfondrament de nombrosos edificis a la zona i rodalies. “El terratrèmol ha provocat la mort de 296 persones a la províncies i prefectures d’Al Hazouz, Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Chichaoua i Taroudant. A més, 153 persones han resultat ferides de diversa gravetat i han estat traslladades a hospitals per rebre l’assistència necessària”, ha confirmat el Ministeri de l’Interior del Marroc.

El balanç de víctimes i ferits és fins a les dues de la matinada i es tem que pugui augmentar amb el pas de les hores. El sisme ha afectat també zones rurals muntanyoses i de difícil accés. “Les autoritats locals, els serveis de seguretat i Protecció Civil de totes les províncies i regions afectades s’han mobilitzat per intervenir, proporcionar l’assistència necessària i avaluar els danys”, ha continuat el comunicat del Ministeri de l’Interior, que recomana “mantenir la calma i evitar el pànic” a la ciutadania. Diversos edificis i mesquites de la Medina de Marràqueix –declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO- han resultat fortament danyats pel terratrèmol.

Una vintena de trucades a Andalusia pel terratrèmol

El telèfon d’emergències 112 d’Andalusia ha rebut una vintena de trucades pel terratrèmol del Marroc, procedents de diverses localitats de Huelva, Sevilla, Jaén, Màlaga i Còrdova. La primera de les trucades s’ha rebut a les 00.14 hores i se n’han comptabilitzat més de 20 procedents de municipis com Lepe, Almonte, Sevilla, Huelva, Dos Hermanas, Camas, Jaén, Màlaga, Marbella, Còrdova i Lucena. No hi ha constància que s’hagin produït danys personals ni materials.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades