El jutge ordena comparar de forma més exhaustiva les mostres del jersei d’Helena Jubany amb l’ADN dels dos investigats

El magistrat demana a la policia científica investigar si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre la jove
Albert Segura

07/09/2023

El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la mort d’Helena Jubany, ha ordenat noves proves per esclarir la mort de la jove bibliotecària, segons informa el TSJC. Demana comparar les mostres del jersei de Jubany amb l’ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, “amb metodologies i tècniques més avançades” de les que s’han utilitzat fins ara. Ho sol·licita a l’Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela amb l’objectiu que la seqüència d’ADN de les mostres del jersei sigui “més amplia i afinada”. A la mateixa interlocutòria, el jutge també acorda demanar a la policia científica de la policia espanyola que investigui si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre Jubany.

Fa tres mesos, un informe del laboratori científic de la Policia Nacional va determinar que l’ADN trobat al jersei d’Helena Jubany, morta el 2001, no coincidia amb el de Santi Laiglesia. Mesos abans, un altre anàlisi també havia determinat que les mostres no eren coincidents amb l’ADN de Xavi Jiménez.

Amb tot, el jutge va constatar altres indicis que apunten sobre la seva presumpta responsabilitat. En el cas de Jiménez, el magistrat va apuntar que hi havia indicis sobre la seva presumpta participació en l’enviament dels anònims “tant pel que fa al contingut com als trets lingüístics”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades