Un grup saudita compra el 9,9% de Telefónica per 2.100 milions d’euros i esdevé el primer accionista

La firma assegura que no té intenció d'adquirir el control de la tecnològica espanyola
Pau Venteo

05/09/2023

El grup Saudi Telecom Company (STC Group) ha comprat el 9,9% de Telefónica, segons ha informat la firma de telecomunicacions saudita a la Comissió Nacional dels Mercats de Valors (CNMV). La transacció ha tingut un valor de 2.100 milions d’euros i converteix el grup saudita en el primer accionista de la tecnològica espanyola. La inversió s’ha fet a través de l’adquisició d’accions representatives del 4,9% del capital social de Telefónica i d’instruments financers que confereixen una exposició econòmica sobre un altre 5%. STC Group obtindrà els drets de vot corresponents a aquest 5% mitjançant la liquidació física dels instruments financers esmentats, un cop obtingudes les autoritzacions reguladores pertinents.

La firma saudita assegura que no té intenció d’adquirir el control o una participació majoritària a Telefónica, malgrat que amb la compra del 9,9% de la companyia espanyola ja n’ha esdevingut la primera accionista. Per darrere, el BBVA ostenta un 4,87% del drets de vot, Blackrock un 4,48% i CaixaBank un 3,5%.

El mateix comunicat del grup saudita indica que la inversió reflecteix la “confiança” de STC Group en l’equip directiu de Telefónica, així com en la seva estratègia i “capacitat de crear valor”.

STC Group afirma també a la nota que és un operador digital que cotitza a la borsa de l’Aràbia Saudita i que té una capitalització borsària de 49.200 milions d’euros.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Flash: Google pateix una caiguda d’una hora a nivell mundial

Cap a les nou d'aquesta nit, els serveis de Google han patit una interrupció en alguns països del món, informen diversos mitjans internacionals. Gmail,  Youtube op Google Maps són dos dels serveis que han deixat de funcionar momentàniament. No obstant això,...