Ciutadans avisa a la resta d’Estats de la UE sobre l’ús del català, el gallec i l’euskera: “No són oficials d’Espanya”

La formació creu que l’executiu de Pedro Sánchez “busca una drecera” per aconseguir el suport en la investidura
Votació del ple del Parlament Europeu a Estrasburg

18/08/2023

La delegació europea de Ciutadans ha enviat una carta a la resta d’Estats de la Unió Europea per aclarir que el català, el gallec i l’euskera “no són llengües oficials d’Espanya com exigeix la normativa europea”, sinó d’algunes comunitats autònomes. Ho ha fet després que el govern espanyol hagi demanat que ho siguin a la UE, una petició que la formació taronja no veu amb bons ulls, considerant que Pedro Sánchez hauria d’aprovar abans el seu reconeixement en l’àmbit nacional. En l’escrit, considera que l’executiu en funcions “busca una drecera” per aconseguir el suport en la investidura i demana que “el consell s’abstingui de convertir-se en una plataforma per a deliberar sobre assumptes de política interna espanyola”.

Ciutadans també diu que ha volgut explicar el context en el qual es presenta aquesta proposta: “la necessitat que té el govern en funcions d’aconseguir ser escollit de nou amb el suport de partits independentistes”. “Alguns d’ells tenen una història tenyida de populisme i euro escepticisme”, conclou.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Espinosa de los Monteros abandona Vox dues setmanes després del 23-J

Espinosa de los Monteros abandona Vox dues setmanes després del 23-J

Dues setmanes després del 23-J, un dels rostres més visibles de Vox abandona totes les responsabilitats al partit. Segons ha avançat 'El Mundo' i ha confirmat l'ACN, el fins ara portaveu al Congrés dels Diputats, Iván Espinosa de los Monteros, no recollirà l'acta...