Desarticulada a Tarragona, el Vendrell i Reus una organització criminal dedicada al tràfic d’anabolitzants i vigoritzants sexuals a través d’Internet i de sex shops

A l'operació s'han detingut 11 persones i s'han realitzat 11 entrades i registres on s'han intervingut 65.000 pastilles, 100 pots de popper i 80.500 euros en efectiu, a més de 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tota Espanya.
Imatge d'un dels registres. / CNP

10/08/2023

La Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de medicaments il·legals a través de la web i sex shop que regentaven a les localitats de Tarragona, el Vendrell i Reus, informa el cos policial. A l’operació s’han detingut 11 persones i s’han realitzat 11 entrades i registres on s’han intervingut 65.000 pastilles entre anabolitzants i vigoritzants sexuals, 100 pots de popper i 80.500 euros en efectes, a més de 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tota Espanya.

Anuncis a portals d’Internet per captar clients

Gràcies a la investigació iniciada el juny del 2022, i dins del dispositiu de ciberpatrullatge establert per la Brigada de Recerca Tecnològica de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional, es va detectar l’existència de diversos anuncis publicitaris a diferents portals d’Internet, xarxes socials i canals de missatgeria instantània en què s’oferien medicaments suspesos per la Unió Europea.

Després de diverses indagacions els investigadors van poder determinar l’existència d’un grup criminal, assentat a les províncies de Tarragona i Sevilla i en municipis de Màlaga i València, els que oferia i comercialitzava amb medicaments prohibits i d’altres, que sense estar-ho, la distribució sense control mèdic està també prohibida.

Modus operandi de l’organització

Durant els mesos que va durar la investigació va quedar acreditat el modus operandi emprat per l’organització, adquirien els medicaments contra la disfunció erèctil, els anabolitzants i la resta de substàncies com el popper d’Holanda, la Xina i l’Índia, que posaven a la venda a a través de farmàcies virtuals i les enviaven a través de paqueteria. L’altre punt de venda eren establiments sexshop que regentaven a les localitats de Tarragona, el Vendrell i Reus.

Per finalitzar la investigació es va detenir les 11 persones integrants de l’organització i es van dur a terme 11 entrades i registres on s’han intervingut 65.000 pastilles entre anabolitzants i vigoritzants sexuals, 100 pots de popper i 80.500 euros en efectes, 25 quilos de pastilles a paquets retinguts per tot Espanya, així com divers material informàtic utilitzat per dur a terme la venda dels medicaments, tres armes elèctriques, una pistola detonadora i 50 cartutxos de fogueig.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades