Un grup de turistes catalans, atrapats a Etiòpia arran de l’esclat de violència entre milícies regionals i l’exèrcit

El ministeri treballa en una “solució coordinada” amb les autoritats locals i altres ambaixades

09/08/2023

Un grup de turistes catalans han quedat atrapats a Etiòpia arran de l’esclat de violència entre milícies regionals i l’exèrcit a la regió d’Amhara i estan pendents de ser repatriats. Com va avançar TV3 i ha pogut confirmar l’ACN, diversos catalans es van veure sorpresos pels enfrontaments entre grups armats al nord del país i, malgrat poder fugir de la zona més directament afectada, encara no han pogut tornar. Fonts diplomàtiques espanyoles diuen que estan treballant en una solució “coordinada” amb les autoritats locals, organitzacions internacionals i altres ambaixades. En el grup hi ha 19 persones de l’Estat que van viatjar amb l’agència barcelonina Kananga.

Fonts de la conselleria d’Acció Exterior admeten que la “situació és molt complicada”. Des del Govern estan en contacte amb els afectats i els han ofert atenció psicològica. També s’han posat en contacte amb els alcaldes de les poblacions d’on provenen els turistes en qüestió. Tot i això, el rescat està en mans del ministeri d’Exteriors.

Des del govern espanyol, confirmen a l’ACN que el grup inclou 18 turistes i la guia, també de nacionalitat espanyola, que estan refugiats en un hotel des de la setmana passada, després de ser sorpresos pel foc creuat entre diverses milícies.

Fonts del ministeri d’Afers Exteriors apunten que tant l’ambaixada com el consolat al país estan al cas de la situació “des del primer dia” i en contacte “permanent i diari” amb els afectats.

“Estan en bon estat i tenen aliments i aigua que els proporcionen des de l’hotel”, apunten les fonts diplomàtiques espanyoles.

El divendres 4 d’agost el ministeri va modificar les recomanacions de viatge a Etiòpia alertant de “la situació d’extrema inseguretat a la regió d’Amhrara”. Així, Espanya demana que s’evitin els desplaçaments a la zona i, en cas de ser-hi, contactar amb l’ambaixada espanyola a Addis Abeba.

El conflicte va començar el dia 1 d’agost, i des del dia 4 el govern d’Etiòpia ha decretat l’estat d’emergència a la regió d’Amhrara. Des del govern espanyol, insten els ciutadans atrapats a no abandonar l’hotel on es troben mentre segueixen les gestions per repatriar-los.

En aquest sentit, fonts diplomàtiques apunten que treballen “amb les autoritats locals, organismes internacionals presents a la zona i altres ambaixades per trobar una possible solució coordinada”, però que no poden donar més detalls per “motius de seguretat”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Un detingut com a sospitós de tres assassinats a Nottingham

Flash: Un detingut com a sospitós de tres assassinats a Nottingham

La policia de Nottingham ha detingut un home com a sospitòs de tres assassinats comesos a la ciutat en les últimes hores, informa la policia de la ciutat. Els agents van ser cridats a Ilkeston Road aquesta matinada, on dues persones van ser trobades mortes al carrer....