La Fiscalia recorrerà la decisió del Constitucional de tombar els recursos de Puigdemont i Comín en ple agost

El Ministeri Fiscal considera que no es dona la "urgència" necessària perquè la sala de vacances es pronunciï
Foto: Tània Tapia

09/08/2023

La Fiscalia recorrerà la decisió de la sala de vacances del Tribunal Constitucional de tombar, en ple agost, els recursos d’empara que van presentar l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l’exconseller Toni Comín, segons han confirmat fonts del Ministeri Fiscal. L’organisme considera que no es dona la “urgència” necessària perquè sigui la sala de vacances qui es pronunciï sobre la mesura i recorda que aquesta és una matèria que ha de tractar el tribunal de forma ordinària, ja que el mes d’agost és “inhàbil”. D’aquesta manera, creu que ha de ser el Ple del tribunal qui abordi aquesta qüestió quan torni del descans estival. Precisament, la Fiscalia també haurà d’esperar al setembre per poder presentar el recurs.

El tribunal detalla en el seu escrit que tindran tres per traslladar-los el seu parer abans de poder arxivar definitivament el cas.

Fonts del Ministeri Fiscal afirmen que en cap cas entren a valorar el contingut del recurs i es limiten a constatar que no hi ha raons urgents que portin la sala de guàrdia de l’agost a resoldre el recurs de Puigdemont i Comín. La Fiscalia consideraria urgent tràmits com ara aprovar mesures cautelars però no denegar recursos.

El punt de vista de la Fiscalia coincideix amb part de la crítica que fa la magistrada Laura Diez Bueso, que ha emès un vot particular en el qual critica que la Secció de Vacances del TC s’hagi declarat competent per decidir sobre el cas.

La resolució de la sala formada per tres jutges s’ha aprovat amb el vot contrari de Diez en considerar que no era una decisió “urgent” i que, de fet, el recurs d’empara s’havia d’haver admès.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades