L’incendi de Portbou, iniciat per l’activitat humana, deixa sense llum ni aigua el municipi i part de la població sense telèfon

Els Agents Rurals tenen identificada l'àrea d'inici de l'incendi, que apunta a l'activitat humana
El fum que crea l'incendi de Portbou que avança empès per la tramuntana, amb l'església de Llançà al davant

05/08/2023

Gerard Vilà/Carola López/Redacció/ Llançà – L’incendi de Portbou (Alt Empordà) ha deixat sense llum i aigua el municipi sencer i bona part de la població s’ha quedat sense telefonia. L’alcalde, Gael Rodríguez, explica que estan intentant trobar una solució per tal de poder arreglar la situació i demana a la població que segueixi les indicacions dels Bombers. “Estem investigant el per què, però tenim el poble sense llum ni aigua a l’aixeta”, ha assenyalat. L’alcalde demana “calma i serenitat” i confia que la situació s’anirà solucionant. Rodríguez ha explicat que hi ha diversos horts afectats i una finca que hi ha en el camí que porta cap al pantà on va començar l’incendi. A Portbou hi afecta el flanc esquerra que va en direcció al mar i els Bombers treballen per evitar afectacions.

Gael Rodríguez ha explicat que el que els preocupa és aquest flanc esquerra que està afectant la zona del túnel i de la nacional. L’incendi ha provocat una fallada elèctrica que s’està investigant i que ha deixat tota la població sense electricitat. A més, Rodríguez ha confirmat que hi ha diverses companyies que no proporcionen servei d’internet sabem. Tot plegat amb la població confinada, igual que els habitants de Colera i tres urbanitzacions de Llançà.

L’alcalde ha demanat a la població que segueixi les indicacions dels equips d’emergència, encara que els suposa una “molèstia evident”. Rodríguez també ha explicat que el foc ha afectat un horts i una barraca propera al camí de la riera, que és el punt on se situa l’àrea d’inici.

Finalment, el batlle ha explicat que estan treballant per poder fer entrar el camió cisterna que cada dia porta aigua potable als veïns de Portbou. I és que l’aigua de l’aixeta del municipi té un excés de clorur que provoca un gust salat de l’aigua. Això obliga a portar-la amb camions cisterna des de fora.

Inici del foc

Els Agents Rurals tenen delimitada la zona de l’inici de l’incendi de Portbou i tenen clar que es tractaria d’activitat humana. Es descarta així la possibilitat que hagi estat per causes naturals. El foc va començar a la zona del pantà i els Agents Rurals treballen des del primer moment en el punt d’inici del foc. Es tracta d’un espai on hi ha alguna edificació. En total, el foc ha cremat ja 435 hectàrees i els Bombers treballen per tancar el perímetre. El que més preocupa ara per ara és el flanc dret que avança cap a la zona de Llançà i el Parc Natural del Cap de Creus. Amb tot, s’espera que durant les properes hores la tramuntana vagi a la baixa i es puguin enlairar els hidroavions que ara mateix no poden volar pel fort vent.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...