Els Bombers troben sense vida l’excursionista desaparegut a la Vall de Boí

El cos s'ha localitzat prop de la Presa de Cavallers
El dispositiu de recerca que s'ha organitzat per trobar l'excursionista a la Vall de Boí. / Bombers G.

04/08/2023

Els Bombers han localitzat aquest divendres, a les 16.40 hores de la tarda, el cos sense vida del jove excursionista desaparegut el passat 2 d’agost a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). Efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) han trobat el cos prop de la Presa de Cavallers, zona que els serveis d’emergència estaven revisant des d’ahir com una de les rutes probables que el jove podria haver pres per al descens des del cim de la Punta Alta de Comalesbienes, una excursió que va emprendre el passat dimecres.

Aquell dia, a les 22.10 hores, els Bombers van rebre l’avís de la família, preocupada perquè el jove, de 24 anys, havia completat bé l’ascens i havia trucat a mitja tarda per avisar que iniciava el descens, però no n’havien tornat a saber res. Després de fer comprovacions amb els refugis i allotjaments de la zona, va activar-se un dispositiu de recerca format per 5 dotacions terrestres, entre les quals efectius dels GRAE i del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb drons, i es van descartar punts probables com el refugi i la zona d’aparcament.

Ahir dijous es va ampliar el dispositiu amb 14 dotacions i 2 helicòpters, entre les quals la unitat de rescat dels Bombers de la Generalitat amb l’helicòpter, els GRAE i un metge del SEM, i el GROS amb drons. També hi van participar els Grup de Rescat de Muntanya dels Pompiers d’Aran i Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM).

El dispositiu, coordinat pels Bombers de la Generalitat, va establir diferents sectors de recerca. Es van explorar, de manera extensiva, els tres camins de baixada possible des de Punta Alta fins el pàrquing de Cavallers: el del refugi Ventosa Clavell, el de l’estany de Comalesbienes i el camí del barranc de Comalesbienes. La recerca es va fer per terra i aire, des de l’helicòpter i amb el suport dels drons. Finalitzades aquestes zones, també es va explorar, de manera intensa, els últims trams del barranc de Comalespada. La zona de recerca d’avui, on finalment s’ha trobat el cos, eren els últims trams d’aquestes rutes de baixada.

Durant la nit d’ahir, i per la perillositat de l’orografia i la mala meteorologia, es va reduir el dispositiu. Aquest matí les males condicions meteorològiques i el vent en alçada han dificultat l’arribada dels dos mitjans aeris previstos a la zona. Així, els dos helicòpters han apropat els efectius dels GRAE que han fet el darrer tram amb vehicle terrestre.

Durant la jornada a Cavallers, s’hi ha afegit el GRCR (Grup Caní de Recerca) que explora camins de les zones baixes més boscoses. Els equips de recerca s’han mogut per les canals de la vessant est de Cavallers (Comalespada i l’Antàrtic), per la part baixa del barranc Comalesbienes, i per la cresta de la Punta Alta.

A més dels dos helicòpters, amb la unitat de rescat amb efectius dels GRAE i el metge del SEM, els Bombers de la Generalitat també han activat efectius dels GRAE per terra, del Grup Caní de Recerca (GRCR) i la Unitat de Comandament Mitjans (UCM) amb 10 dotacions terrestres.

En l’operatiu de recerca també hi ha treballat efectius de la Unitat d’Intervenció de Muntanya (UIM) dels Mossos d’Esquadra, unitats de Medi Ambient, efectius de la comissaria del Pont de Suert; dues unitats i atenció psicològica del SEM, així com efectius dels Pompiers d’Aran.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona mor en un incendi d’habitatge a Badalona

Una persona va morir dimecres al vespre en un incendi d'habitatge a Badalona. Els Bombers van rebre pocs minuts abans de les nou l'avís que un incendi afectava un pis en un edifici del carrer de Guifré de la ciutat. Fins al lloc s'hi van desplaçar set dotacions i quan...