Trump es declara innocent de les acusacions d’intentar revertir els resultats de les presidencials del 2020

L’expresident dels Estats Units ha comparegut davant un tribunal federal de districte a Washington
Donald Trump, durant la roda de premsa posterior a la cimera de l’OTAN a Brussel·les el 12 de juliol del 2018 quan ostentava el càrrec de president dels Estats Units / Natàlia Segura

03/08/2023

L’expresident dels Estats Units Donald Trump ha comparegut aquest dijous davant un tribunal federal de districte a Washington, on s’ha declarat innocent de les acusacions d’intentar revertir els resultats de les presidencials del 2020. Trump fa front a tres càrrecs de conspiració i un d’obstrucció a un procediment oficial en relació amb l’assalt violent al Capitoli del 6 de gener del 2021, que va intentar evitar la certificació dels resultats que van fer president el demòcrata Joe Biden. El cas per l’assalt al Capitoli i els intents de qüestionar els resultats electorals és el tercer que s’obre contra l’expresident en els últims mesos, després del cas Stormy Daniels i el de la documentació confidencial guardada a Mar-a-Lago.

Amb una gran expectació mediàtica a les portes de l’edifici, Trump ha entrat a la sala on se li ha fet la lectura de càrrecs, pels quals s’ha declarat “no culpable”. En aquesta hi havia el fiscal especial del departament de Justícia dels EUA, Jack Smith, que ha capitanejat la investigació. El tribunal ha citat Trump per a una nova vista el dilluns 28 d’agost.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades