Detenen a Girona un perillós fugitiu buscat per assassinat a França

L'arrestat, conegut com a “Libélula”, formava part d'una organització criminal que operava a Drôme dedicada a múltiples delictes relacionats amb el crim organitzat
CNP

03/08/2023

La Policia Nacional ha detingut en un municipi de Girona un perillós fugitiu conegut com a “Libélula” buscat per assassinar un membre d’una banda rival a França. L’arrestat era conegut per les autoritats franceses ja que formava part d’una organització criminal que operava a Drôme (França) dedicada a múltiples delictes relacionats amb el crim organitzat.

El fugitiu era buscat des del mes de maig d’aquest any, quan després de concertar una reunió amb un membre d’una banda rival amb l’excusa de resoldre un problema que havia sorgit entre tots dos, va acabar amb la vida després de disparar-li. Després d’aquest fet va emprendre la fugida amb el vehicle que va cremar posteriorment per evitar tant la investigació policial com per por de represàlies de l’organització rival.

Un cop les autoritats franceses van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets es va emetre una ordre de recerca contra ell i es va informar els investigadors espanyols que es podria trobar a la província de Girona canviant contínuament de localitat de residència.

Va intentar escapar saltant entre edificis

Les investigacions van permetre comprovar que es trobava residint en un municipi girons usant la identitat del seu germà i ocult amb la seva família. Gràcies a la ràpida col·laboració entre les dues autoritats policials -en el marc de la Xarxa ENFAST- es va desplegar un ampli dispositiu policial per a la localització i detenció del fugitiu.

El dispositiu va permetre localitzar el pròfug, que s’havia tenyit els cabells per canviar el seu aspecte físic, que després de detectar els agents va emprendre la fugida arribant a saltar entre els edificis de la localitat. Finalment i després de diversos minuts de persecució, el detingut va ser arrestat.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades