Absolt un jove jutjat per atacar la Policia Nacional en les protestes contra la sentència del Suprem a Barcelona

L'Audiència de Barcelona no veu demostrat que el veí de Castellbisbal llancés pedres als agents
Manifestants concentrats amb una estelada a la Diagonal amb Passeig de Gràcia en una de les protestes contra la sentència de l'1-O, el 20 d'octubre del 2019 / Miquel Codolar

31/07/2023

L’Audiència de Barcelona ha absolt un manifestant acusat d’atacar agents de la Policia Nacional l’octubre del 2019 en el marc de les manifestacions independentistes a Barcelona contra la sentència de l’1-O. La fiscalia li demanava tres anys de presó per desordres públics i atemptat a l’autoritat per llençar pedres als policies, però el tribunal no considera demostrat que fos ell, veí de Castellbisbal, qui llancés les pedres i qui va amenaçar i insultar els agents des d’una boca de metro al Passeig de Gràcia.

Segons declara provat la sentència, cap a les 10 de la nit del 18 d’octubre tres unitats de la Policia Nacional van anar a la plaça Catalunya a ajudar els seus companys, que s’havien quedat sense material antiavalots i estaven sent atacats per una gran quantitat de manifestants, molts d’ells encaputxats. Quan van arribar els van llençar pedres, llambordes, papereres metàl·liques, pals de fusta i altres objectes contundents contra les furgonetes. Els policies van estar dispersant els esvalotadors fins poc abans de les 11 de la nit.

Cap a aquella hora, els aldarulls es concentraven a la confluència de Passeig de Gràcia amb Gran Via. L’acusat i una desena de persones més eren a la zona i algú, potser ni pertanyent a aquell grup, va llençar tres pedres contra agents policials, una de les quals va impactar a l’armilla d’un comandament. Immediatament, el grup es va desplaçar a la boca del metro de Passeig de Gràcia. Des del vestíbul, van increpar els agents dient-los “feixistes”, “fills de puta”, “baixeu aquí si teniu collons, que us matarem”. No obstant, els magistrats no consideren acreditat que l’acusat fos cap dels que va increpar els agents o llencés les pedres contra ells.

A més, els magistrats recorden que insultar els agents no és “lamentablement” un delicte, i les amenaces de mort serien lleus.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades