Ricomà critica el pacte de la Diputació de Tarragona per incloure nombrar cap de gabinet un investigat pel cas Inipro

L'exalcalde de Tarragona considera que la situació representa una "operació de blanqueig indigerible"
Pau Ricomà / Arxiu

29/07/2023

L’exalcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha criticat el pacte de la Diputació de Tarragona per incloure el nomenament com a cap de gabinet de la vicepresidència primera una persona investigada pel cas Inipro. A través de Twitter, Ricomà ha puntualitzat que els pactes entre ERC i PSC a ens municipals o supramunicipals li semblen “lícits”, si bé ha titllat “d’inacceptable” atorgar aquest càrrec a Gustavo Cuadrado, qui es troba pendent de judici per corrupció. En aquesta línia, el republicà ha apuntat que es tracta d’una “operació de blanqueig indigerible”. Ricomà ha remarcat que no qüestiona l’estratègia general d’ERC però apunta que és la decisió que l’ha fet sentir “més vergonya” dels seus 23 anys de militància.

El cas Inipro investiga la presumpta trama de corrupció en què s’haurien desviat 276.157,31 euros de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) al PSC. L’Audiència de Tarragona està pendent d’assenyalar el judici, que no arribarà abans de 2024, ja que encara es troba en fase d’admissió de proves. Fiscalia demana penes de presó per a nou persones que estarien involucrades en la suposada trama de corrupció i a les quals se’ls ha imposat una fiança global 367.290 euros.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades