L’Ajuntament de Tarragona reformula la revetlla de Sant Magí per la sequera i substitueix la “Remullada”

El programa compta amb més de 140 actes on destaca els 30 anys dels Portants de l'Aigua i els 15 de la Imaginada
Imatge d'arxiu de la tradicional Baixada de l'Aigua de Sant Magí, amb un camionet antic, fent parada a Santes Creus, / Núria Torres

26/07/2023

Fa pocs mesos l’Ajuntament de Tarragona va anunciar que suspenia la revetlla de Sant Magí, la Remullada, a causa de la sequera. Aquest dimecres s’ha presentat la programació de la festa major de la ciutat i el consistori ha optat per la “Il·luminada”. La festa començarà a partir de les 23.30 h amb els elements simbòlics de cada any com son la síndria, el càntir, la petxina peregrina i el carro protagonitzaran un joc de llums, seguint el ritme de la música i dinamitzats com de costum per la companyia Pa Sucat, a la que s’hi sumarà el DJ de la Llum. A banda d’aquesta festa, la programació enguany compta amb més de 140 actes on destaca el 30è aniversari dels Portants de l’Aigua i els 15 de la Imaginada. Tindrà lloc del 12 al 19 d’agost.

El 17 d’agost, els Portants, com cada any començaran la baixada cap a Tarragona, que culminarà el 18 amb l’Arribada i Entrada a la ciutat. Però aquest ritual, que es va repetint any rere any des de 1843, ha tingut diferents configuracions segons l’època, però des de fa 30 anys que se celebra tal i com el coneixem avui.

D’altra banda, la Imaginada té aquest 2023 una cinquantena d’actes que integren la festa al Camp de Mart. Aquesta entitat celebra el 15è aniversari amb novetats com la de recuperar l’espai Art Corner o espectacles destacats com el de Clara Peya.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades