Dues persones, en estat crític arran d’un incendi al seu habitatge al Vendrell

Es tracta d'un home i una dona de 81 i 79 anys que el SEM ha evacuat a un centre sanitari
arxiu

26/07/2023

Dues persones de 81 i 79 anys es troben en estat crític a causa de l’incendi del seu pis ubicat a l’avinguda de Sant Vicenç del Vendrell (Baix Penedès). Les víctimes han patit lesions greus a causa del fum i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) les ha traslladat a dos centres sanitaris en estat crític. Els fets han tingut lloc a les 05.49 hores quan els Bombers han rebut l’avís d’una veïna. Deu dotacions dels parcs del Vendrell, Tarragona i la Regió d’Emergències de Tarragona s’han desplaçat fins el punt, han evacuat els afectats i han apagat les flames. El foc ha causat danys considerables a la cuina i al menjador de l’immoble. La resta d’habitatges de l’edifici es troben en bones condicions i no s’han detectat danys estructurals.

En arribar al lloc dels fets, els Bombers han confirmat immediatament la presència de foc a pis i la prioritat, donades les hores, ha estat fer-hi recerca de víctimes. Els efectius han saltat la tanca del pati i han descobert de seguida les dues persones, que s’han extret amb la màxima celeritat.

El SEM ha traslladat l’home a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, mentre que ha dut la dona a l’Hospital Universitari de Bellvitge. En total s’han activat sis unitats terrestres, un helicòpter medicalitzat i un comandament. També s’han desplaçat fins el punt membres de l’equip de psicòlegs.

Una vegada efectuat el rescat, els efectius s’han centrat en les tasques d’extinció. L’habitatge ha patit danys importants a la cuina i al menjador, i la resta del pis ha quedat afectat pel fum. La resta de veïns de l’immoble, de quatre plantes més àtic i vuit pisos a cada nivell, s’han autoconfinat i no han patit cap dany. Alguns, però, s’havien autoevacuat i esperaven al carrer l’arribada dels efectius.

Els Bombers han ventilat les escales i comprovat els desperfectes del pis afectat per confirmar que no hi haguessin danys estructurals. La resta d’habitatges estan en perfectes condicions.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades