Espectacular detenció al centre de Madrid d’un narco italià que va cosir a trets diverses persones

El fugitiu, extremadament violent, tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Extradicio. Havia passat per Barcelona, Alacant i Màlaga.
Moment de la detenció. / CNP

25/07/2023

La Policia Nacional van detenir ahir al centre de Madrid, en una operació conjunta amb la Polizia di Stato d’Itàlia, un fugitiu al qual constava una Ordre Europea de Detenció i Extradició interposada per les autoritats italianes per presumptes delictes de tràfic de drogues i blanqueig. Es tracta d’una persona extremadament violenta i que altres vegades havia utilitzat armes de foc. També ha estat detinguda la seva parella sentimental, a qui se li acusa de falsedat documental.

Les investigacions van començar durant el mes de juny passat, quan l’equip especialitzat de recerca de fugitius a Itàlia, part de la xarxa ENFAST (Xarxa Europea d’Equips de Recerca Activa de Fugitius), va informar la Policia Nacional d’Espanya sobre dos perillosos criminals que havien evitat la seva detenció en una operació policial en què es va detenir el 25 de novembre.

Allà, la Polizia di Stato va desarticular una potent organització dedicada presumptament al tràfic de drogues i al blanqueig de capitals. Els seus membres eren persones extremadament violentes, que recorrien habitualment a l’ús d’armes de foc tant per passar comptes amb altres bandes com per robar-hi estupefaents, modalitat delictiva coneguda com a “bolcada”.

En el marc de la investigació, els agents italians van constatar que els dos fugits havien organitzat la venda de tres quilograms de cocaïna en un hotel de la ciutat italiana de Càller, que, en el moment de la transacció, van cosir a trets als compradors causant-los greus ferides. Tot seguit abandonant amb tranquil·litat l’hotel, després d’apoderar-se tant de l’estupefaent com dels diners dels compradors.

Els investigadors d’ENFAST Itàlia, després de la pista d’aquests dos delinqüents, van aconseguir indicis que apuntaven que un podria trobar-se ocult a Espanya, treballant conjuntament amb la Policia Nacional espanyola per intentar localitzar el lloc on s’amagava.

Aquesta tasca es va complicar de forma considerable al principi, ja que el fugat parlava diversos idiomes de forma fluida i feia ús de múltiples documents falsos de diverses nacionalitats.

Les investigacions de la Policia Nacional revelen el seu parador

Després de diverses gestions a les províncies d’Alacant, Barcelona i Màlaga, a mitjans de juliol es va produir un avenç important pel que fa al seu parador, i va ser localitzat finalment en un cèntric hotel de Madrid amb la seva parella sentimental. Tots dos feien servir documentació espanyola.

Ahir durant el dia es va establir un dispositiu de detenció al voltant de l’hotel, a l’espera de la sortida de tots dos. Cap a les 12 hores del migdia van sortir acompanyats de les seves mascotes i, en aquell moment, el fugitiu va ser abordat per cinc funcionaris, extremant les mesures de seguretat davant la perillositat del subjecte.

A l’identificar-se els agents, el fugitiu va fer gest de fugir, cosa que va obligar els policies a reduir-lo, i es va produir un fort forcejament en què van resultar ferits dos dels agents amb contusions i erosions lleus, ja que el detingut no va parar de regirar-se i de llançar puntades de peu, fins i tot a l’interior del vehicle, fins que finalment va ser traslladat.

Entre els objectes que portava la parella, els agents van intervenir 3.800 euros en efectiu, tres telèfons, un passaport dominicà i un permís de conduir espanyol, tots dos falsificats amb la fotografia del fugitiu i diferents filiacions, així com un document nacional d’identitat espanyol, també falsificat, amb la fotografia de la seva parella. Tots dos documents eren falsificacions d’alta qualitat. Per aquests fets, també es va detenir la dona, a qui se li imputa un delicte de falsedat documental.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades