El Port de Tarragona acaba les obres de desviament d’un canal de drenatge d’aigües pluvials per la futura ZAL

El canal transcorria pels terrenys dels Prats d'Albinyana que s'han de restaurar.
Imatge aèria del canal de drenatge d'aigua als Prats d'Albinyana. / Port

25/07/2023

El Port Tarragona ha donat per concloses les obres de desviament del canal de drenatge de les aigües pluvials de les carreteres A-7, C-31b i TV-3146 situat en l’espai portuari destinat a acollir la Zona d’Activitat Logístiques (ZAL). El projecte s’ha executat en un termini de vuit mesos, amb un cost de 937.829,94€ (IVA exclòs) per l’UTE (Unió temporal d’empreses) Romà-J Morell. La longitud del canal és d’aproximadament 1.750 metres. El canal transcorria pel mig dels terrenys que es restauraran mitjançant el projecte de restauració i ordenació dels Prats d’Albinyana, integrats dins de la Xarxa Natura 2000, per la qual cosa s’havien de desviar per evitar que passés pel mig d’aquesta zona natural.

El port preveu restaurar 37 hectàrees d’espai natural protegit situat al costat de la ZAL i del l’emplaçament del futur contradic de Ponent. Preveuen crear una llacuna de grans dimensions amb una illa central. L’existència de la llacuna permetrà reintroduir a l’espai espècies diverses com la tortuga de rierol, la tortuga d’estany o el fartet, un petit peix d’aigua dolça que viu a les zones humides del litoral.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades