Un company del periodista apunyalat a Ciutat Vella diu que l’agressor no anava drogat i era molt violent

Testimonis diuen que va llençar una bici per un balcó i va agredir un veí del bloc que acabava d'incendiar
Pol Solà

18/07/2023

Pol Solà / Barcelona – Un company de feina de David Caminada, periodista de l’Ajuntament de Barcelona mort apunyalat el gener del 2020, ha explicat aquest dimarts al judici que l’agressor no semblava afectat per les drogues ni l’alcohol, estava molt agressiu i movia amb molta agilitat un ganivet que duia a les mans. A més, ha dit que l’atacant duia un casc de moto posat però era alt i corpulent, i en cap moment el va perdre de vista des de l’atac fins a la seva detenció a la plaça Sant Jaume. El testimoni ho ha dit en la segona jornada del judici amb jurat a l’Audiència de Barcelona contra l’acusat de matar Caminada i dues persones més prèviament en tres punts diferents de Ciutat Vella i en menys d’una hora, a més de cometre robatoris.

Segons el ministeri fiscal, que demana 95 anys de presó, cap a les 3 de la tarda del 20 de gener del 2020 l’acusat va agredir la primera víctima al domicili d’aquesta, al carrer Portal Nou, al Born, amb nombrosos cops, i li va causar 254 ferides amb una arma blanca, no localitzada, per tot el cos i li va lligar una bossa de plàstic al coll. Acte seguit va cremar el domicili calant foc en un dels dormitoris i al menjador, i va marxar amb les claus del pis i d’una moto i unes joies. Per fugir es va despenjar pels balcons fins al carrer.

Diversos testimonis han explicat que mentre es despenjava pels balcons va agredir un veí que pretenia ajudar-lo des d’un balcó inferior, i també va llençar una bicicleta al carrer amb la que va acabar fugint. Això va estranyar a diverses persones que hi havia al carrer en aquell moment.

La fiscalia assegura que, ja al carrer, va recórrer el Born i va abordar una veïna que era en un portal. La va colpejar continuadament i li va prémer el coll amb força. A causa dels traumatismes al cap i l’asfíxia, la dona va morir. L’home va endur-se la cartera, el telèfon mòbil, les ulleres, el rellotge i les claus. Poc després va robar una moto agredint el motorista, que era un repartidor, segons ha explicat una testimoni que ho va veure.

Al cap de poc va abandonar la moto i va entrar en un comerç amb un ganivet de grans dimensions. Va exigir els diners, però els propietaris s’hi van resistir i l’home va fugir cap a la zona de la plaça Sant Jaume.

Va ser aleshores quan cap a les 4 de la tarda va abordar un treballador de l’Ajuntament de Barcelona, el periodista David Caminada, que duia una bossa, i acabava de sortir del seu lloc de feina, al carrer Paradís, juntament amb altres companys. L’assaltant li va voler prendre ensenyant-li una arma blanca no localitzada. Davant la resistència de la víctima, li va clavar l’arma dos cops al tòrax, cosa que li va provocar la mort a l’hospital dos dies després.

El testimoni que ha declarat aquest dimarts ha explicat que Caminada va trucar a l’intèrfon de l’edifici i ell va poder veure a la pantalla com un home més alt que Caminada i amb casc l’estava agredint. Va baixar immediatament al carrer i va trobar diversos companys ajudant el ferit i un dels treballadors encarant-se a l’agressor. Tots dos el van seguir pel carrer Paradís, mentre l’atacant s’anava parant i girant per amenaçar-los amb un ganivet i intentava entrar en algun portal. En un moment determinat una furgoneta li va impedir el pas, l’atacant va voler-hi entrar però el conductor va tancar la porta i va moure el vehicle.

Finalment, l’agressor va arribar a la plaça Sant Jaume, on va intentar entrar a un taxi que s’esperava. Un dels perseguidors va donar una puntada de peu a la porta i va impedir que entrés, cosa que van aprofitar diverses persones per contenir l’agressor, que seguia movent el ganivet. Va arribar a fer un tall al braç a un dels companys de feina de Caminada, i immediatament van arribar guàrdies urbans i mossos d’esquadra que custodiaven la porta de l’Ajuntament i del Palau de la Generalitat.

El testimoni ha explicat que en cap moment va perdre de vista l’atacant, que no li va poder veure bé la cara, i que va pronunciar unes paraules que no va entendre en algun idioma que no era ni català ni castellà.

Preguntat per l’advocada defensora, el testimoni ha dit que no li semblava que l’atacant anés begut o drogat, perquè es movia amb agilitat i brandava el ganivet contra els vianants amb certa destresa, a més d’estar molt agressiu.

Un company de Caminada va anar a ajudar-lo i l’agressor li va fer talls en una mà abans de ser reduït per un grup de policies.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades