Detenen a Alacant dues persones per introduir a zones turístiques més de 100.000 dòlars falsos

Els detinguts acudien a cases de canvis i s'identificaven amb un document d'identitat estranger per fer el canvi a euros.
CNP

18/07/2023

La Policia Nacional han detingut dues persones per introduir al mercat financer més de 100.000 dòlars falsos. Els detinguts anaven a cases de canvis de zones turístiques i s?identificaven amb un document d?identitat estranger. Entre els efectes intervinguts es van trobar 161 bitllets falsos de 100 dòlars, 480 euros i dos telèfons mòbils.

La investigació va començar el mes de març passat quan els agents van detectar la presència de bitllets falsos de 100 dòlars, procedents tots ells de diferents cases de canvi. Després de diverses gestions, els investigadors van detectar que diverses persones estarien fent canvis de bitllets falsos de 100 dòlars per moneda legítima euro, sent la seva zona d’acció principalment a la Comunitat de Madrid, encara que s’estenia a nombroses localitats de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia.

Els detinguts utilitzaven sempre el mateix modus operandi. Acudien a cases de canvis, generalment ubicades en zones turístiques, i feien el canvi de la moneda falsa a la moneda legítima identificant-se amb un document d’identitat estranger.

Els agents van poder determinar que els dos detinguts haurien introduït al circuit financer més de 100.000 dòlars falsos, i que un d’ells utilitzava documentació falsa a nom d’altres persones.

Després de fer diferents gestions, els agents van procedir a la detenció dels dos investigats a la província d’Alacant. Entre els efectes intervinguts destaca 16.100 dòlars falsos, 480 euros en moneda legítima així com nombrosa documentació relacionada amb la il·lícita activitat.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades