Seat invertirà 300 MEUR en una fàbrica d’assemblatge de cel·les de bateries a Martorell

La construcció de la planta crearà 400 llocs de feina directes i més de 100 d'indirectes
Wayne Griffiths, el president de Seat, exposa els resultats de SEAT S.A / Berta Fàbregas

17/07/2023

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha anunciat aquest dilluns la construcció d’una planta d’assemblatge de cel·les de bateries a Martorell, que suposarà la creació de 400 llocs de treball directes i més de 100 indirectes. Segons ha explicat Griffiths, la companyia invertirà 300 milions d’euros addicionals per al projecte presentat al nou PERTE del vehicles elèctric de bateries. La superfície de la planta serà de 64.000 metres quadrats, equivalent a nou camps de futbol. “Avui és un dia molt important perquè donem un pas més en el nostre pla d’electrificació”, ha celebrat Griffiths. Les obres començaran en les pròximes setmanes i està previst que acabin al 2025.

En el nou centre, segons ha explicat el president de Seat en un comunicat, s’invertiran 300 milions d’euros addicionals per construir aquestes instal·lacions, que també serviran per assemblar les cel·les que fabricarà l’empresa del grup Volkswagen PowerCo a la gigafactoria de Sagunt.

D’altra banda, ha detallat que estarà connectada amb el Taller 10, on es fabricaran alguns dels cotxes elèctrics del grup Volkswagen, incloent el Cupra Raval. “Això ajudarà a optimitzar els processos logístics i a reduir la petjada de carboni”, ha assenyalat el màxim directiu de l’automobilística amb seu a Martorell.

Griffiths ha comentat que les instal·lacions seran “fonamentals” per a Seat i suposen “un impuls per obtenir una segona plataforma a Martorell”. “Ens trobem en un moment clau per a la nostra indústria. Seat i el grup Volkswagen estem destinant grans recursos per aconseguir una mobilitat sostenible. I per seguir avançant en la nostra ambició de convertir Espanya en un ‘hub’ de mobilitat elèctrica”, ha afegit.

El president de Seat també considera que les institucions espanyoles i europees han d’estar convençudes “i pujar al tren”. “Com passa en altres països, cal crear un marc legal que asseguri les inversions del sector i impulsi la competitivitat”, ha dit Griffiths, que ha passat l’accent en la importància de la col·laboració públicoprivada.

En aquest sentit, ha posat d’exemple la mesura per desgravar el 15% de l’IRPF per a la compra de vehicles elèctrics, una iniciativa -ha apuntat- que d’anar acompanyada de més inversió per ampliar les infraestructures de recàrrega, o del Future Fast Forward anunciada fa uns mesos.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades