El govern espanyol demana al català que reformi la llei de la sequera si no vol que la porti al TC

Moncloa considera que la contractació d'emergència no es pot aplicar en tots els casos que preveu el Govern
La cua del pantà de la Baells, al Berguedà. / Nia Escolà

17/07/2023

El govern espanyol va iniciar la setmana passada un procés de conciliació amb la Generalitat per acordar reformes de la llei de lluita contra la sequera i no dur-la al Tribunal Constitucional. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts de la Moncloa, el govern espanyol considera que hi ha dos articles que avalen la contractació d’emergència en casos no permesos per la Unió Europea. El govern espanyol vol negociar amb el català per evitar anar al TC, però tot i així assegura que el recurs no implicaria la suspensió de tota la llei. Es dona la circumstància que la llei va ser aprovada amb els vots del PSC.

Segons el govern espanyol, la llei permet utilitzar la contractació d’emergència sense que es compleixin alguns dels requisits que estableix la Unió Europea i sense necessitat de justificació en molts casos. Així, fonts de la Moncloa consideren que la llei preveu que qualsevol actuació orientada a pal·liar la sequera exigeix una intervenció immediata per part de l’administració pública que fa impossible la contractació ordinària o d’urgència. No obstant, la tramitació d’emergència ha de ser un procediment totalment excepcional que s’ha de limitar a l’estrictament imprescindible per solucionar una situació extraordinària i que cal justificar en cada cas.

Les fonts del govern espanyol recorden que durant aquesta legislatura s’han iniciat 22 procediments de conciliació i s’ha arribat a 16 acords totals i quatre parcials, cosa que ha evitat 20 recursos d’inconstitucionalitat.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades