Barcelona lliurarà a títol pòstum la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al dibuixant Francisco Ibáñez

El PP reclama que s'assigni un carrer o espai públic al pare de Mortadel·lo i Filemó

17/07/2023

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat aquest diumenge que la capital catalana farà un homenatge per lliurar, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la ciutat al Mèrit Cultural al dibuixant Francisco Ibáñez, mort ahir als 87 anys. En l’acte de reconeixement s’entregarà a la família la medalla que el ple del febrer de l’any passat va atorgar per unanimitat l pare de Mortadel·lo i Filemó, després que en el seu moment no es pogués fer l’acte de lliurament. Collboni ha volgut donar un últim adeu a l’il·lustre dibuixant barceloní assistint a la capella ardent instal·lada al tanatori de Sancho d’Àvila.

El batlle barceloní ha destacat que Ibáñez “era una persona molt implicada en la vida associativa i cívica de Barcelona” i ha destacat que va estar dibuixant fins a l’últim moment, “expressant amb intel·ligència i humor, fent un anàlisi social i fent pensar a tantes generacions de catalans i espanyols que fins i tot van aprendre a llegir amb els seus còmics”.

A banda de l’acte d’entrega de la medalla a la família, Collboni també ha assegurat que totes les propostes de reconeixement que es facin des de la ciutat, des de les entitats o des del sector del còmic, seran rebudes “amb la millor de les intencions” des del consistori “per reconèixer una figura tan important de la literatura del còmic i de les nostres vides”.

El PP demana un carrer per al dibuixant

Precisament, el president del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Dani Sirera, ha proposat dedicar un carrer al dibuixant i historietista. El líder popular ha destacat la “vàlua” d’aquest “barceloní il·lustre” i ha destacat la capacitat de la seva obra d’arribar a diferents generacions.

El PP barceloní ha anunciat que Sirera registrarà la petició aquest mateix dilluns a la ponència del nomenclàtor “perquè consideri dedicar un carrer o espai públic a aquest talent” de la capital catalana.

El reglament estableix que han de passar cinc anys des de la mort de la persona perquè se li pugui dedicar un espai a la ciutat, però Sirera reclama que es tingui en consideració la petició “atesa la gran importància i l’aportació cultural” d’Ibáñez.

Finalment, el líder popular ha demanat que en aquesta nova legislatura “no se segueixi polititzant el nomenclàtor de la ciutat” i que s’utilitzi per retre homenatge el mateix Ibáñez o la cantant Montserrat Caballé, per a la qual ha sol·licitat que l’estació de Sants inclogui el seu nom.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades