La JEC reclama a TV3 modificar la cobertura informativa perquè Junts no tingui més presència que la resta de partits

L'organisme dona la raó al PDeCAT que va presentar un recurs exigint els seus drets i minuts electorals
Pla contrapicat de Roger Montañola, candidat del PDeCAT - Espai CiU, en una atenció a mitjans des de Begur / Maria Pratdesaba - Arnau Martínez

16/07/2023

Arnau Martínez / Maria Pratdesaba .- La Junta Electoral Central (JEC) ha reclamat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), concretament a TV3, que modifiqui la cobertura informativa dels blocs electorals de manera que Junts per Catalunya no tingui més presència i minuts que la resta de formacions polítiques amb representació al Congrés dels Diputats. Segons ha pogut saber l’ACN, la JEC ha donat la raó al PDeCAT després que aquest presentés un recurs a la televisió pública. Els de Roger Montañola s’han queixat que el partit que encapçala Míriam Nogueras ha tingut més minuts als telenotícies des de l’inici de campanya i fins al passat dia 12 de juliol, en detriment de la coalició d’Espai CiU, qui té els drets electorals. Una acusació que la mateixa CCMA ha admès.

Tot i això, la Corporació considera que el còmput total s’ha de fer durant tota la campanya, i no durant uns dies determinats. A més, la CCMA discrepa que el PDeCAT pugui atribuir-se els drets dels vuit diputats de Junts. Un fet que respon a una altra resolució de la JEC del passat 5 de juliol.

En definitiva, la resolució assegura que la cobertura informativa de Junts, com a grup polític significatiu als mitjans de comunicació públics, no podrà ser igual o superior a la dedicada a les candidatures que van aconseguir representació.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades