Detinguts a Madrid tres membres d’un grup criminal que va sostreure a Barcelona rellotges valorats en 192.000 euros

Operació conjunrta de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional
CNP

15/07/2023

Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos d’Esquadra, han detingut tres presumptes membres d’un grup criminal especialitzat en robatoris violents de rellotges d’alta gamma. Els fets investigats van tenir lloc durant el mes de maig passat a Barcelona i durant l’estiu de l’any passat a Madrid, informen els cossos policials.

Els detinguts es movien en motos de gran cilindrada i viatjaven entre les dues ciutats per cometre els fets delictius. Els dos rellotges sostrets a Barcelona estaven valorats en 192.000 euros.

El 9 de maig passat es va rebre la primera denúncia en què els autors van assaltar un turista. Un d’ells va agafar des de l’esquena el coll de la víctima, va dir una cosa que no va entendre i li va fer una estrebada del rellotge que portava. Després del forcejament, l’agressor se’n va anar corrent fins a un lloc on l’esperava un altre home amb una motocicleta. Tots dos van marxar precipitadament del lloc. El rellotge de gamma alta estava valorat en 52.000 euros. Els investigadors van estar en contacte amb la víctima després dels fets, que va facilitar més dades sobre els autors i va poder reconèixer-ne un.

El 18 de maig es va conèixer un altre robatori amb el mateix modus operandi. En aquest cas la víctima s’havia sentit prèviament observada per una persona asseguda en una terrassa del bar on era, però no li va donar importància. Més tard va marxar a un establiment, i en sortir, un dels detinguts li va envoltar amb el braç el coll, la va agredir amb el mètode “mataleó” i la va empènyer a terra. Quan la víctima era a terra, el lladre li va arrencar el rellotge i se’l va endur. La fugida va ser molt semblant al del cas anterior: un home l’esperava amb una motocicleta per fugir ràpidament. El rellotge sostret està valorat en 140.000 euros.

Trajectes entre Barcelona i Madrid

L’equip conjunt de recerca va constatar al llarg d’aquests mesos que els detinguts ara tenien una gran mobilitat i es movien en motos de gran cilindrada entre les dues ciutats. Els Mossos d’Esquadra els van identificar a Barcelona i es van coordinar amb Policia Nacional que els va identificar i va detenir a Madrid el 5 de juliol passat. Durant la intervenció es van detenir tres homes presumptament relacionats amb els robatoris investigats. Estaven allotjats en un hotel on es va fer una entrada voluntària i es van localitzar diners i recuperar joies i telèfons.

El 6 de juliol van passar a disposició judicial a Madrid. El jutge va decretar l’ingrés a la presó pels tres detinguts

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades