Desmantellat a Sabadell i L’Hospitalet un grup criminal dedicat al narcotràfic que ocultava la droga en vehicles estacionats a aparcaments

Operació conjunta de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra
CNP

13/07/2023

Agents de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil  han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna. La investigació ha conclòs amb un total de quatre persones detingudes. El grup rebia la droga d’Amèrica del Sud i l’ocultava, per no ser descoberts, en diferents pots de conserva a l’interior de cotxes estacionats a aparcaments de les localitats barcelonines de Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat per vendre-la posteriorment a diferents llocs d’Europa.

El 26 de gener, el Grup de Delinqüència Urbana de Sabadell dels Mossos d’Esquadra van detectar dos homes amb un comportament sospitós, ja que van pujar a un cotxe per amagar-se dels agents. A l’escorcoll del cotxe van localitzar dues plaques i una roca embolicades amb plàstic, on amagaven 2,04 quilograms de cocaïna. A més, van trobar les claus d’un altre cotxe i un enser de metall que segons els experts es fa servir per fer les plaques per transportar aquesta droga. Els agents van detenir aquests dos homes per un delicte contra la salut pública.

A partir de les tasques d’investigació mateix, es va aconseguir localitzar el segon cotxe, dins del qual es van trobar unes claus d’un tercer vehicle, unes claus d’un domicili i un comandament a distància d’un aparcament privat. Seguint amb la investigació, es va poder trobar aquest tercer aparcament on hi havia un vehicle aparcat, a l’interior del qual els agents van trobar un doble fons ocult al maleter on s’ocultava 42 quilograms de cocaïna.

Un grup criminal en què cada integrant tenia la seva pròpia funció

Els investigadors van poder relacionar aquest fet amb una investigació duta a terme des del gener del 2021 per la Policia Nacional i Guàrdia Civil. En aquest moment, els Mossos d’Esquadra es van sumar a la investigació conjunta sobre aquest grup criminal dedicat al tràfic de droga i que estaria integrat per quatre membres que, de manera coordinada, es repartien diferents tasques per tal de cometre delictes de tràfic de drogues, concretament de cocaïna. Cada integrant del grup tenia la seva funció: custòdia, transport i distribució de la droga; la supervisió, l’obtenció de recursos necessaris i el transport de la droga; i aconseguir clients.

Després de diferents gestions de recerca i després de la sol·licitud de les respectives ordres judicials, el 21 de juny els investigadors van decidir explotar el cas i fer dues entrades als domicilis de les dues persones investigades a l’Hospitalet de Llobregat i Sabadell.

aquestes entrades van donar com a resultat la detenció de dues persones -un home i una dona- i la intervenció d’1,8 quilograms de marihuana, 0,416 quilograms de cocaïna aproximadament, 0,2 quilograms d’amfetamina, uns 3.070 euros en efectiu, estris relacionats amb el tràfic de drogues i diversa documentació.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades