Macrooperatiu de tots els cossos policials a Salou contra la venda d’articles falsificats

Es van intervenir 2.200 peces falsificades, que al mercat haguessin tingut un valor de 400.000 euros.
A les inspeccions realitzades a sis establiments, es van identificar a 14 persones que queden en condició d'investigats en l'actuació.

06/07/2023

Una operació policial conjunta formada per Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Policia Local a la localitat de Salou, per prevenir la venda de productes falsificats, s’ha saldat amb la invertenció de 2.200 articles i hi ha 14 investigats. El dispositiu va estar acompanyat en tot moment per quatre inspectors de treball per comprovar les condicions laborals dels treballadors i per quatre pèrits de diverses marques comercials de reconegut prestigi, que han certificat la falsificació dels productes.
Aquesta actuació conjunta tenia com a objectiu perseguir el frau a la propietat industrial i va ser liderat per especialistes fiscals de la Guàrdia Civil de Tarragona, acompanyats en tot moment per pèrits que van certificar l’autenticitat de les marques que estaven a la venda, fent servir la resta del personal dels diferents cossos en funció de les competències.
Així la seguretat ciutadana va anar a càrrec de Mossos i Policia Local de Salou, mentre que assumptes de documentació i estada legal a Espanya o contractacions laborals, ho van ser de Policia Nacional i dels Inspectors de Treball, participant agents de tots els Cossos en la inspecció i control dels comerços.
Tant la Policia Local de Salou com la Guàrdia Civil, havien estat informades que es podien estar posant a la venda productes de marques reconegudes, a diferents comerços de Salou, per sota del seu preu habitual, cosa que va fer sospitar que podria tractar-se de productes falsificats.
Així, es va coordinar un dispositiu conjunt amb tots els cossos afectats i el suport tècnic de la Inspecció del Treball i de diverses marques, que van aportar pèrits especialitzats, que van anar certificant l’autenticitat i/o falsedat de tots els productes que es van trobar a la venda .
Durant l’actuació es van dur a terme 6 inspeccions fiscals a diferents establiments comercials de Salou. Durant el transcurs de l’operació van confiscar un total de 2200 unitats falsificades, com ara bosses, gorres o samarretes. Els pèrits participants van valorar els productes confiscats en 400.000 €. Com a conseqüència del dispositiu, hi ha un total de 14 persones investigades.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades