Un mort i sis persones ferides en un accident amb dos cotxes que han caigut al canal d’Empuriabrava

Un vehicle circulava a gran velocitat, ha atropellat diverses persones i ha envestit un cotxe aparcat
Imatge de l'accident al canal d'Empuriabrava amb dos cotxes que han caigut a l'aigua / Cedida a l'ACN

02/07/2023

Una persona ha mort i sis persones han resultat ferides en un accident aquesta nit a Empuriabrava, a Castelló d’Empúries, en què un cotxe ha atropellat quatre persones i després ha caigut al canal, passada la mitjanit. Ha envestit i arrossegat un altre vehicle que estava aparcat, buit, i que també ha caigut a l’aigua. Els fets han tingut lloc al passeig Marítim a l’altura de l’avinguda Europa. En el vehicle que ha provocat l’accident hi viatjaven quatre persones, una de les quals ha mort. Dues més han resultat ferides i la quarta ha marxat del lloc pel seu propi peu. El cotxe circulava a gran velocitat i hauria fet voltes de campana abans de caure a l’aigua.

El vehicle ha atropellat quatre persones que han patit lesions de diversa consideració. Sopaven asseguts a un banc quan han sigut atropellats. L’avís de l’accident s’ha produït a les 00.19 hores. Deu dotacions dels Bombers dels parcs de Roses, Llançà i Figueres i dotacions del GRAE subaquàtic s’han dirigit al lloc després de rebre nombroses trucades al 112 que alertaven de l’accident.

A les 00.32, dos bombers del parc de Roses ja eren a l’aigua proporcionant aire a les víctimes amb els equips d’aire. Del cotxe s’han extret tres homes. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet maniobres de reanimació a un d’ells sense èxit. Els altres dos tenen ferides de diversa consideració però no es tem per les seves vides. D’acord amb els testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart ocupant del vehicle ha marxat de l’escena de l’accident pels seus propis mitjans.

Els Bombers, en coordinació amb els responsables de la Policia Local de Castelló d’Empúries, el SEM i els Mossos, han buscat el segon vehicle enfonsat i han comprovat que estava buit. A ambdues ribes del canal, els equips d’emergències i també ciutadans han tret diverses persones de l’aigua, entre ells alguns dels atropellats.

Un cop ateses totes les persones implicades, efectius del GRAE subaquàtic, que han arribat molt ràpid al sinistre perquè eren a Calella de Palafrugell pel dispositiu de seguretat del concert d’havaneres, han fet una darrera inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger, i han senyalitzat la zona per facilitar la investigació de la Policia Local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident.

El SEM, a més de 7 ambulàncies, va activar suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.

Dos ingressats al Trueta

Segons fonts hospitalàries, dos dels ferits estan ingressats a la unitat de semicrítics de l’hospital Trueta de Girona en estat greu. Un d’ells, anava dins el vehicle sinistrat i l’altre és un dels vianants atropellats. A més, el SEM també va traslladar dos ferits lleus a Figueres.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades