Estabilitzat l’incendi al Pont d’Armentera

Més de 50 dotacions dels Bombers han actuat per apagar les flames
Foto: Bombers de la Generalitat

26/06/2023

Mar Rovira / Arnau Martínez / Pont d’Armentera – L’incendi que crema al Pont d’Armentera (Alt Camp) des d’aquest dilluns al migdia ha estat donat per estabilitzat pels Bombers cap a tres quarts de sis de la tarda. Fins a 53 dotacions del cos d’emergències, de les quals 12 aèries, han treballat en el succés. De bon principi els Bombers explicaven que hi havia un nucli urbà a uns 400 metres del flanc esquerre de l’incendi, no afectat perquè el foc propagava en sentit contrari. No hi ha hagut ordre de confinament. Posteriorment s’informava que el cap de l’incendi havia topat amb uns camps de conreu. En un principi s’havia dit que el foc havia començat en terrenys agrícoles, però després s’ha constatat que el foc ha propagat bàsicament en zona forestal.

El foc ha afectat una superfície d’unes 22,61 hectàrees principalment terreny forestal (20,09 ha forestals i 2,52 ha agrícoles), segons dades provisionals. Els primers indicis apunten a una línia elèctrica com hipòtesi principal de la causa, ja que minuts abans de declarar-se l’incendi, el municipi s’ha quedat sense subministrament elèctric.

A la nit es quedaran sis vehicles dels Bombers per acabar de remullar la zona i el cos d’emergències espera tenir-lo controlat dimarts o dimecres. Durant la jornada s’han activat fins a 65 vehicles dels Bombers, 11 mitjans aeris de vigilància i atac, dotacions dels ADF i dels Agents Rurals.

L’inspector d’emergències dels Bombers a Tarragona, Albert Castellet, ha explicat que aquest dilluns “hem tingut una primera alerta, però al final ha estat menys del que podíem pensar”. Als Bombers els preocupava l’afectació que podia tenir flanc esquerre a la urbanització Mas del Plata, però al final “no hi ha hagut risc”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades