El Govern multa Ferrovial per la mala gestió del telèfon d’emergències 112

S'han detectat incompliments de procediments, errors i una atenció inadequada en el servei de traducció d'idiomes

26/06/2023

La Generalitat ha multat Ferrovial durant catorze mesos seguits per la mala gestió del telèfon d’emergències 112. Ho ha avançat ‘Rac 1’ i ho han confirmat a l’ACN fonts d’Interior. Des del mes de febrer de 2022 fins el mes de març de 2023, l’executiu català ha fet pagar a la concessionària 68.200 euros. Les sancions estan relacionades amb incompliments de procediments, errors greus, poca qualitat i sobretot una atenció inadequada en el servei de traducció d’idiomes. En aquest sentit, un dels principals problemes ha sorgit quan persones que no parlaven català ni castellà han contactat amb el 112 per comunicar una urgència, i no han pogut ser ateses perquè no hi havia traductors disponibles, un aspecte que està regulat per contracte.

Fonts d’Interior han indicat que aquestes sancions són habituals i que estan previstes “en qualsevol contracte de serveis d’aquest tipus, a l’apartat de possibles penalitzacions que acorden les dues parts”.

La multa més elevada d’aquests mesos és d’ara fa un any, el juny del 2022, en què el Govern va penalitzar amb gairebé 19.000 euros Ferrovial per no complir amb el nivell del servei.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades