El grup Wagner atura l’avenç cap a Moscou per evitar un “bany de sang”

Els paramilitars han arribat a 300 quilòmetres de la capital

24/06/2023

Gerard Artigas/Barcelona – El grup de mercenaris Wagner ha aturat l’avenç cap a Moscou que aquest dissabte havien iniciat des de Rostov del Don, a la costa del mar d’Azov, per tal d’evitar un “bany de sang”. Els paramilitars insurrectes han ocupat Rostov, que té prop d’un milió d’habitants, i han començat una marxa cap a Moscou. Les últimes informacions situen el grup al nord de Voronej, a poc més de 300 quilòmetres de Moscou. De fet, l’alcalde de la capital, Serguei Sobianin, ha demanat a la població que no surti al carrer i ha decretat la jornada de dilluns com a festiva per tal d’evitar que hi hagi activitat al carrer.

El president rus, Vladímir Putin, ha ofert una compareixença pública aquest mateix dissabte acusant de “traïció” Wagner i el seu líder, Ievgueni Prigojin, i advertint de càstigs per a qui donin suport a la revolta. També ha explicat que s’ha activat un dispositiu antiterrorista a Moscou i a altres regions. Diversos mitjans apunten que la decisió de Prigojin és fruit de la mediació del president de Bielorússia, Aleksandr Lukaixenko.

La revolta de Wagner, que fins fa poc era a Ucraïna intentant guanyar terreny per a Rússia, coincideix amb la contraofensiva que els ucraïnesos estan intentant per recuperar terreny perdut al sud i a l’est del país. Tot i el suport de Wagner a la causa russa, Prigojin ha estat repetidament crític amb l’estratègia del govern rus i l’ha acusat de deixar els seus homes desemparats i sense recursos per lluitar. Les darreres hores, a més, ha assenyalat el Kremlin com a responsable d’un atac contra la seva tropa.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Un detingut com a sospitós de tres assassinats a Nottingham

Flash: Un detingut com a sospitós de tres assassinats a Nottingham

La policia de Nottingham ha detingut un home com a sospitòs de tres assassinats comesos a la ciutat en les últimes hores, informa la policia de la ciutat. Els agents van ser cridats a Ilkeston Road aquesta matinada, on dues persones van ser trobades mortes al carrer....