Reus i l’Estat comencen els treballs per a la cessió al municipi de la platja de vies

També s'estudia el traspàs d'una quarantena de pisos de la Sareb

22/06/2023

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han acordat aquest dijous l’inici del treball conjunt per cedir a l’Ajuntament la platja de vies dels terrenys de l’estació, propietat d’Adif, a l’avinguda del Comerç. L’alcaldessa ha subratllat que aquest és un projecte prioritari per al nou govern municipal i ha anunciat que dilluns passat ja va sol·licitar una entrevista amb la presidenta d’Adif per avançar en aquesta reclamació “històrica” de la ciutat. La trobada també ha servit per fer un seguiment de projectes com la licitació de les obres de construcció de l’estació de Bellissens -segons Sánchez aquest 2023- o l’estudi informatiu de l’estació intermodal, també aquest any.

Sánchez també ha anunciat que Adif ja treballa en el projecte de pantalles acústiques al pas de les vies del tren a tocar de l’avinguda de Saragossa, amb la previsió de licitar les obres durant el segon semestre d’aquest any i que el 2025 ja estiguin executades.

Durant la trobada també s’ha parlat sobre la cessió d’una quarantena de pisos que la Sareb té a Reus. Ajuntament i Ministeri han acordat continuar converses per accedir a mecanismes de finançament estatal per rehabilitar els habitatges i posar-los a disposició de la ciutadania.

La reunió de treball també ha comptat amb la presència del secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores; el delegat del govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, i diversos membres del consistori de Reus.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades