L’Audiència de Tarragona rebutja un nou recurs de l’exalcalde d’Amposta recusant el pèrit del cas de les dietes

La defensa de Manel Ferré argumentava que el professional escollit havia fet l'auditoria d'una empresa municipal
Primer pla de l'exalcalde d'Amposta, Manel Ferré. / Foto: Marsal J.

20/06/2023

L’Audiència de Tarragona ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat per la defensa de l’exalcalde d’Amposta, Manel Ferré, recusant el pèrit que ha d’elaborar l’informe sobre el cas dels prop de 24.000 euros en dietes cobrades simultàniament a diferents administracions públiques. La defensa de Ferré, investigat per suposada malversació de cabals públics des de fa més de vuit anys, basava la impugnació en el fet que el professional escollit havia auditat l’any 2021 una empresa municipal de l’Ajuntament d’Amposta, personat com a acusació en el cas. El jutjat número 2 d’Amposta, que ha instruït el cas, ja havia rebutjat anteriorment un primer recurs demanant la incompatibilitat tot assegurant que no existeix relació amb el procediment.

Els magistrats de la secció quarta de l’Audiència de Tarragona, sense entrar en el fons de la qüestió, addueixen que no és competència resoldre aquest recurs que ja havia estat prèviament rebutjat i que, en qualsevol cas, s’hauria de plantejar com un “incident específic”, més enllà que fos o no admissible. Tanquen argumentant que no és possible plantejar un recurs de recusació en la fase d’instrucció.

L’informe pericial va ser sol·licitat per la defensa de Ferré, precisament, per contrarestar el detallat estudi de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos sobre el qual es basa el cas, denunciat inicialment el 2014 per l’actual regidor de Som Amposta, Germán Ciscar. La seva materialització ha entorpit de forma considerable el procediment, especialment, després que una primera auditora renunciés a la tasca al cap de dos anys de rebre la comanda i per les diferents recusacions efectuades per l’exalcalde en contra del nou pèrit encarregat.

A l’estiu de 2018, la titular del jutjat número 2 d’Amposta va decidir obrir el procediment per jutjar Ferré amb un jurat popular per suposada malversació de fons públics. Concloïa que existeixen indicis suficients per atribuir-li i mantenir-lo com a investigat per aquest presumpte delicte, penat amb fins a sis anys de presó, arran del cobrament de 23.640 euros en dietes duplicades de l’Ajuntament d’Amposta, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i altres organismes públics dels quals formava part dels òrgans de direcció als quals acudia sense representar el consistori.

Fiscalia i l’acusació popular de l’Ajuntament van demanar tirar endavant el procediment. L’exalcalde d’Amposta, per la seva banda, va descartar un pacte amb les acusacions per evitar el judici. La jutgessa va rebutjar els arguments dels seus advocats, segons els quals, actuava amb ànim de lucre i s’escudava en una “descuidada gestió” per part seva, fruit de la “superposició de càrrecs i reunions”.

Ferré, que va sortir derrotat de les eleccions municipals de 2015 davant l’actual alcalde, Adam Tomàs, va desaparèixer de la vida política municipal fins fa pocs mesos. Malgrat el procediment judicial encara obert, va anunciar que tornava a encapçalar la llista de Junts per Amposta, obtenint set regidors però sense poder evitar una nova majoria absoluta d’ERC. L’exalcalde d’Amposta assegura que és innocent i atribueix el cas a una “campanya” en contra seva.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades