Junts reclama el vot als abstencionistes per al 23-J “perquè no decideixin des de Madrid”

La candidata Míriam Nogueras denuncia la nova "operació d'estat" contra Xavier Trias a Barcelona
La cap de llista de Junts per Barcelona a les eleccions del 23 de juliol, Míriam Nogueras, aplaudint amb la resta de candidats / Gerard Artigas

20/06/2023

Nico Tomás / Barcelona – Junts per Catalunya defensa que s’ha d’anar a votar a les eleccions espanyoles del 23-J, davant les crides d’alguns sectors de l’independentisme a abstenir-se. En l’acte de presentació de les seves llistes, la cap de llista dels juntaires al Congrés, Míriam Nogueras, ha defensat que Catalunya és “un país que no deixa passar oportunitats” i que cal ser a les institucions espanyoles per dir “prou” i “no permetre que el que passa a Catalunya es decideixi a Madrid”. Nogueras ha assegurat que l'”operació d’Estat” per impedir que Xavier Trias fos alcalde no ha estat un cas aïllat, sinó que és “el que porta passant els darrers 40 anys”.

Junts per Catalunya ha presentat aquest dimarts al vespre, al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona, les seves candidatures al Congrés dels Diputats i el Senat, de la mà de Demòcrates de Catalunya i Moviment d’Esquerres (MES). Hi han estat presents la portaveu i cap de llista al Congrés, Míriam Nogueras, però també altres candidats, com el seu número tres, Eduard Pujol, la candidata per Girona, Marta Madrenas, o el número 1 al Senat, Antoni Castellà. També hi ha assistit la cúpula del Parlament, amb la presidenta de la cambra, Anna Erra, al capdavant. En canvi, no s’hi ha deixat veure la presidenta de la formació, Laura Borràs.

En el seu discurs, Míriam Nogueras ha estat acompanyada per bona part de la candidatura, “persones insubornables que no fallen mai”. I l’ha reivindicat com “la llista del ja n’hi ha prou”, que “no acceptarà ni una humiliació més, ni una mentida més”. La candidata juntaire ha defensat que portarà la llista “allà on mereix ser”, davant les “operacions d’Estat”, com ha assegurat que va ser la investidura de Jaume Collboni. Alhora ha donat les gràcies a l’exalcalde Xavier Trias pel seu exemple.

Després de les crides d’alguns sectors de l’independentisme a l’abstenció, Nogueras ha rebatut que Catalunya és “un país que no deixa passar oportunitats”, que les “intentar aprofitar totes”. I en aquest context ha situat les eleccions del 23-J: “Ja n’hi ha prou d’aguantar abusos i tuteles de l’Estat espanyol. Hem de dir prou. Fins quan permetrem que el que passa a Catalunya es decideixi a Madrid?”. I ha afegit: “Això no va de dretes o esquerres. Va de Regne d’Espanya o de Catalunya, de retrocés o progrés”.

Crida als abstencionistes

La mateixa crida als abstencionistes, l’han fet altres candidats de Junts per Catalunya en aquestes eleccions generals. És el cas de l’exalcaldessa i cap de llista per Girona, Marta Madrenas, que ha denunciat el tracte de l’estat espanyol a Catalunya: “Hem deixat de ser ciutadans de segona. Ja som de tercera, quarta o no sé quin número”. Ha reivindicat el grup parlamentari a Madrid com “el que no es resigna i no es rendeix”, i el que no fa coses “a canvi de res”. Davant d’això, Madrenas ha censurat “invents” com l’abstencionisme: “Si voleu la independència, voteu Junts per Catalunya”.

També els ha interpel·lat Antoni Castellà, líder de Demòcrates i cap de llista al Senat per Barcelona, que ha sostingut que “l’abstenció no és una opció”. Encara que es faci “amb bona fe”, ha advertit, “comportarà l’objectiu del nacionalisme espanyol, un tret al peu”. I ha conclòs recordant que els partits unionistes es presenten al Parlament: “Ells no ho farien mai. Tinguem sentit d’estat nosaltres també”.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades