El Disfrutar de Barcelona se situa com a segon millor restaurant del món

La gastronomia catalana torna a acostar-se a l'Olimp en el rànquing ‘The world’s 50 best restaurants’
Alguns dels cuiners del restaurant barceloní Disfrutar, en el servei del migdia, hores abans de la gala 'The World 50 best restaurants’ / Maria Pratdesaba

20/06/2023

Violeta Gumà / València.- El restaurant Disfrutar, capitanejat per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, s’ha erigit com a segon millor restaurant del món i torna a acostar la gastronomia catalana a l’Olimp internacional. El rànquing ‘The world’s 50 best restaurants’ ha coronat el restaurant Central de Lima en el número 1 de la prestigiosa llista en una gala que s’ha celebrat aquest dimarts en una gala a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El Disfrutar ha protagonitzat un ascens meteòric en la distinció més rellevant de la gastronomia mundial, passant del número 9 del rànquing el 2019, al 5 el 2021. El 2022 va entrar al podi, quedant tercer, una posició que ara ocupa el Diverxo.

L’establiment barceloní, obert des del desembre del 2014 per tres excaps de cuina d’elBulli, reben així el reconeixement a la seva aposta avantguardista i creativa. Ja tenen, a més, dues estrelles Michelin des del 2018.

El segon millor restaurant del món, però, no és la primera experiència en solitari d’aquests xef de l’escola d’elBulli. Una vegada va tancar l’establiment de Ferran Adrià, el trio format per Casañas, Castro i Xatruch van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va aixecar la persiana l’abril del 2012. L’experiència els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons amb un restaurant a Barcelona situat en plena Eixample.

Fora de Catalunya, el restaurant Getaria ha quedat el número 22 al rànquing i el Quique Dacosta ostenta el 20. Durant la gala també ha rebut el premi a una trajectòria el xef Andoni Luis Aduriz del Mugaritz (número 31 a la llista) i Miguel Ángel Millán s’ha erigit com a millor somelier.

Un guanyador que no pot repetir

Des del 2019 la normativa de l’organització dicta que els restaurants que han ocupat la primera posició del podi passin automàticament a la categoria honorífica dels Best of the Best, on hi ha El Celler de Can Roca o elBulli, a més de l’Osteria Francescana, The French Laundry, el Noma, The Fat Duck, l’Eleven Madison Park, el Mirazur i, des de l’any passat, el flamant guanyador, el Geranium.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades