Mor la ventríloqua i humorista Mari Carmen després de caure accidentalment per unes escales de casa seva

15/06/2023

La ventríloqua i humorista María del Carmen Martínez, de 80 anys, coneguda com a “Mari Carmen y sus muñecos”, ha estat trobada morta al seu domicili de Puerto de la Cruz ( Tenerife). S’ha obert una investigació, però sembla ser que ha estat una caiguda accidental per les escales de casa seva la causa del decés. Mari Carmen es va fer famosa pels seus espectacles a la televisió en què parlava amb els seus ninots de guinyol Doña Rogelia, Daisy, Nícol i Rodolfo. Va néixer a Conca el 4 de maig de 1943.

La ventríloqua tenia des de fa temps una casa a Puerto de la Cruz, localitat del nord de Tenerife on passava temporades i on estava vinculada. La Policia Nacional s’ha fet càrrec d’investigar les circumstàncies en què s’ha produït la mort.

Després d’estudiar el batxillerat a la seva ciutat natal, que va compaginar amb estudis de piano i de ballet, va iniciar a Madrid la carrera de Filosofia i Lletres, que va abandonar per dedicar-se als ninots. El 1965 la sala de festes Pavillón de Madrid, li va donar l’oportunitat de presentar-se amb dos dels seus ninots, Daysy i Nikol. Ja amb anterioritat, quan tenia 16 o 17 anys va debutar amb el seu personatge “Nikol” amb Xavier Cugat.

Després d’uns anys treballant a Espanya, el 1969 es va traslladar a Veneçuela, on va intervenir a l’espectacle telesiu de Renny Ottolina. Va continuar la seva gira per Sud-amèrica i va intervenir durant vuit mesos a Mèxic on va crear el seu tercer ninot, “Rodolfo”. A la dècada dels setanta va crear el seu personatge “Doña Rogelia”. El 19 de juny de 1980 va contreure matrimoni amb Manuel Almanzor, fill del representant del boxejador Urtain. El 26 de gener del 1981 va néixer el seu fill Miguel Manuel.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

Flash: Mor la periodista María Teresa Campos als 82 anys

La periodista María Teresa Campos ha mort aquest dimarts als 82 anys a l'Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz de Madrid. Campos va ingressar amb pronòstic reservat a causa d'una insuficiència respiratòria aguda, i dilluns a primera hora de la tarda l'hospital...

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

Mor l’exciclista Federico Martín Bahamontes

L'exciclista Federico Martín Bahamontes ha mort aquest dimarts als 95 anys, serà recordat, a més de per la seva faceta escaladora, com el primer espanyol que va inscriure el seu nom com a guanyador del Tour de França, el 1959. Bahamontes, nascut al petit poble toledà...