Llibertat sense càrrecs per a l’exprimera ministra escocesa Nicola Sturgeon pel cas de finançament irregular del SNP

L'exmandatària reivindica la seva innocència després de ser interrogada per la policia
La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, durant una visita a la seu de la Comissió Europea, a Brussel·les / UE

11/06/2023

L’exprimera ministra d’Escòcia Nicola Sturgeon ha estat deixada en llibertat sense càrrecs per part de la policia escocesa aquest diumenge a la tarda, després de ser arrestada aquest diumenge al matí. La policia escocesa ha detingut Sturgeon ha estat detinguda a les 11.09 hores del matí, hora catalana, “com a sospitosa en relació amb la investigació en curs sobre les finances del Partit Nacional Escocès”. Sturgeon, de 52 anys, ha estat interrogada pels detectius de la policia, que l’han deixat en llibertat a les 18.24 hores. Després de ser alliberada, Sturgeon ha fet públic un comunicat on ha assegurat que està convençuda que no ha comès cap delicte ni ha fet res mal fet que pugui danyar el seu país o el seu partit.

També ha recordat que la llei li garanteix la presumpció d’innocència, però s’ha mostrat en “xoc” i “angoixada” per la situació d’aquest diumenge. Sturgeon ha agraït les mostres de suport i la confiança de molta gent, però ha assegurat que es prendrà un o dos dies de descans i després tornarà al Parlament escocès a treballar.

El seu marit, Peter Murrell, va ser arrestat a principis d’abril per les autoritats, que estarien investigant si les donacions que va rebre l’SNP per fer campanya pel referèndum d’independència es van utilitzar per cobrir despeses ordinàries de la formació, segons van apuntar mitjans locals. Poc després també va ser detingut el tresorer del partit, Colin Beattie, pel mateix cas.

Nicola Sturgeon va dimitir com a primera ministra d’Escòcia a mitjans de febrer al·legant motius personals. El seu espòs, president de l’SNP, ho va fer unes setmanes després per una polèmica sobre el nombre d’afiliats al partit.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades