Una quarantena de detinguts entre Espanya i Polònia per transportar droga camuflada en camions de patates

S'hi han intervingut 500.000 euros en efectiu i 260 quilos de marihuana.

01/06/2023

Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Guàrdia Civil i EUROPOL, han desmantellat una organització internacional dedicada al tràfic de drogues que traslladava a Polònia grans quantitats de drogues amagades en camions de fruites i verdures. En el decurs de la investigació els agents han confiscat més de 260 quilos de marihuana, amfetamina i cocaïna amb un valor total de gairebé 3 milions d’euros. Durant l’últim any s’han fet una sèrie d’actuacions contra els membres d’aquesta organització criminal que s’han saldat amb 42 detencions, inclosos els responsables de l’estructura criminal.

El 23 d’abril passat es van dur a terme una sèrie d’operacions coordinades als dos països, que van donar com a resultat 14 detencions a Polònia i 6 a Espanya. Aquesta vegada es van incautar diners en efectiu per valor de més de mig milió d’euros en diverses monedes.

La primera operació contra aquesta organització criminal es va produir l’any passat, quan l’Oficina Central d’Investigacions de la Policia de Polònia va arrestar set sospitosos d’introduir estupefaents a Polònia. La droga era transportada en camions amb carregaments de patates procedents d?Espanya on els investigadors van trobar 158 bosses de marihuana. Després d’aquesta operació i un registre als domicilis dels arrestats, van confiscar 51 bosses addicionals de marihuana.

Les proves recollides al llarg de la investigació van revelar la vinculació d?aquesta organització criminal amb el contraban de 3 tones de marihuana, per un valor estimat de 30 milions d?euros.

L’organització transportava la droga en camions frigorífics des d’Espanya a Polònia, passant per Holanda i Alemanya. La investigació també va permetre revelar com els integrants de l’organització tenien vincles amb hooligans de diversos clubs esportius.

El suport d’Europol va ser fonamental per a aquest cas. En el marc de les activitats operatives, Europol va poder desenvolupar informació fiable sobre les activitats d’aquesta organització de tràfic de drogues. Europol ha estat proporcionant desenvolupament i anàlisi d’intel·ligència continuades per donar suport als investigadors de camp. Durant l’acció, Europol va facilitar la coordinació en temps real entre tots els socis implicats, assegurant decisions tàctiques ràpides per ajustar l’estratègia segons calgui.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades