Ingresa a presó un dels detinguts per la tentativa d’homicidi de dos menors a Tarragona

A banda de l’autor material de l’agressió, s’han detingut quatre persones més relacionades amb el cas
CME

30/05/2023

El titular del jutjat de Guàrdia de Tarragona ha ordenat l’ingrés a presó del pressumpte autor d’una doble temptativa d’homicidi, que va ser detingut divendres. En la mateixa operació policial, també es va arrestar una dona i un home de 33 i 67 anys, respectivament, ella per un delicte contra la salut pública i ell per un delicte d’encobriment d’homicidi, informa el cos policial.

La investigació es va iniciar arran d’una baralla el passat 26 de febrer, al carrer Vidal i Barraquer de Tarragona, on dos menors d’edat van resultar ferits de gravetat per arma blanca.

Els mossos es van fer càrrec del cas i van poder esclarir com havien anat els fets. En un primer moment es va produir una discussió entre les víctimes de l’agressió i un altre menor amb qui es van barallar i a qui li van provocar lesions lleus. Seguidament aquest va avisar per telèfon un altre home qui va arribar ràpidament al lloc amb un patinet i els va agredir amb un ganivet.

El 28 de febrer, els investigadors van detenir el menor que va avisar i induir a l’autor material de l’agressió. A més, també se li va atribuir un delicte de trencament de condemna, ja que aquest tenia en vigor una prohibició per portar armes. Per aquest motiu, va passar a disposició de la Fiscalia de Menors de Tarragona, qui va decretar el seu ingrés en un centre.

D’altra banda, el 3 de maig es va arrestar un segon menor relacionat amb el cas el qual va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició davant de la Fiscalia.

Les gestions policials van permetre constatar una estreta relació personal entre la mare del primer menor detingut i el presumpte autor material de l’agressió, motiu pel qual l’havia encobert durant tot aquest temps. En aquest encobriment també hi va participar un familiar de la dona en facilitar-los una finca on amagar-se.

De la investigació es desprèn que dos dels investigats formaven part d’un entramat criminal que captava joves, algun d’ells menors, per distribuir droga a tota la ciutat.

Per tot això, divendres passat es van realitzar dues entrades i perquisicions simultànies a Tarragona per localitzar i detenir tres dels investigats.

En la primera entrada i perquisició va participar el Grup Especial d’Intervenció (GEI) i es va arrestar el principal investigat i autor material de la doble temptativa d’homicidi. Al lloc també es va detenir un familiar seu per encobriment.

Així mateix, a l’interior de les casetes on vivien els dos individus es van intervenir dues armes de foc tipus carabines, un puny americà, una navalla de més de 14 cm, unes manilles, diversa droga i documentació personal relacionada amb el cas.

En la segona entrada i escorcoll es va arrestar una dona, mare del primer menor detingut, la qual distribuïa droga des d’un immoble de la zona centre de Tarragona. En aquest sentit, dins del domicili es van comissar tot tipus de substàncies estupefaents així com haixix, MDMA, LSD i diners en efectiu.

Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar l’ingrés a presó de l’autor material de l’agressió i llibertat amb càrrecs per la resta.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades