La jutgessa cita a declarar com a investigats Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martin pel gag de la Verge del Rocío

Jair Domínguez diu que no pensa "gastar benzina per anar a declarar"
El 'gag' amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3 Data de publicació: dissabte 08 d’abril del 2023, 14:20 Localització: Barcelona Autor: TV3

24/05/2023

La jutgessa ha citat a declarar com a investigats el conductor del programa de TV3 ‘Està passant’, Toni Soler, i els col·laboradors de l’espai Jair Domínguez i Judit Martin, pel gag de la Verge del Rocío, segons ha avançar ‘El Diario’ i ha confirmat l’ACN, que ha tingut accés a l’escrit de la magistrada. La titular del Jutjat d’Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat considera que els fets, denunciats per l’associació Advocats Cristians, poden ser constitutius d’un delicte d’injúries. Els tres investigats estan citats a declarar el pròxim 27 d’octubre a dos quarts de deu del matí. Els denunciants, que van presentar la denúncia l’11 d’abril, estan personats a la causa com a acusació popular.

En la denúncia l’entitat incloïa diversos fragments de les frases que es van dir durant el gag i imatges del moment. Segons els denunciants, algunes de les frases eren clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual. A més, la denúncia incloïa les reaccions contràries de diversos polítics, sobretot d’Andalusia, i representants de l’Església, i el fet que Soler no s’hagi volgut disculpar.

La denúncia recorda que l’article 525.1 del Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos els qui, “per ofendre els sentiments dels membres d’una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen”. També recorda que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que l’escarni es pot definir com la “burla o mofa d’allò que es contradiu”, “una expressió de menyspreu grollera i insultant” o “befa tenaç que es fa amb el propòsit d’afrontar”. I els denunciants conclouen: “l’acte de befa o burla és clar i contumaç”.

De fet, l’escrit assegura que els tres protagonistes sabien la reacció que produiria el ‘gag’, “no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu”.

Jair Dominguez diu que no pensa “gastar benzina per anar a declarar”

El periodista i guionista Jair Dominguez ha assegurat aquest dimecres que no es presentarà voluntàriament a declarar davant el Jutjat 5 de Sant Feliu de Llobregat com a investigat pel gag de la Verge del Rocío al programa ‘Està passant’ de TV3. En una piulada a Twitter, l’humorista ha assegurat que per realitzar la compareixença judicial l’hauran de portar amb un cotxe policial perquè no pensa “gastar benzina per anar a declarar”. La reacció de Dominguez ha arribat després que s’hagi fet públic que la jutgessa l’hagi citat a declarar conjuntament amb Toni Soler i Judit Martin.

Per la seva banda, el director del programa Toni Soler ha fet una piulada on reacciona a la notícia afirmant “Verge Santa”.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades