Operació policial amb nou detinguts i 10 escorcolls a Melilla per compra de vots a les eleccions del 28-M

La jutgessa instructora del cas declara secretes les actuacions
Imatge de recurs d'un altre detrenció registrada a Madrid. / CNP

23/05/2023

Agents de la Policia Nacional estan duent a terme aquest dimarts una operació a Melilla contra una trama de compra de vot a les eleccions del 28-M. Segons fonts d’aquest cos, s’han produït 10 escorcolls i com a mínim 9 detencions, sis aquest dimarts i tres més el dilluns. La jutgessa que porta el cas ha declarat secretes les actuacions. Amb motiu de les eleccions del 28-M Correos va registrar un increment substancial de peticions de vot per correu que ascendien al 20% del total quan la mitjana a l’Estat no arriba al 3%. Diversos diaris van publicar investigacions que apuntaven que s’estava pagant entre 50 i 150 euros per vot.

Després de diversos robatoris a carters, que van acabar escortats per la policia, la Junta Electoral Central (JEC) va avalar que es demanés el DNI a les persones que dipositaven el vot per correu a les oficines de Correus, cosa que fer va reduir les cues diàries per demanar el vot per correu de 700 persones a 10, segons va explicar la delegada del govern espanyol a Melilla.

El sistema electoral obliga a presentar el DNI a les oficines de correu quan es sol·licita el vot per correu i quan es rep la documentació, però no quan es diposita finalment a l’oficina postal. El canvi a Melilla, on ara cal presentar el DNI també per dipositar el vot, es va fer extensiu per a tots els vots amb destinació a Melilla, però no a la resta de l’Estat.

El febrer del 2021 el Tribunal Suprem va condemnar a dos anys de presó l’expresident de la ciutat autònoma i líder de Coalició per Melilla, Mustafa Aberchán, i a l’exsecretari general del PSOE de Melilla, Dionisio Muñoz Pérez, per la compra de vots emesos per correu a les eleccions del Senat del 2008.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...