La Junta Electoral Central rebutja declarar inelegibles els ex-etarres que formen part de les llistes de Bildu

Vox havia demanat a l'òrgan electoral que dictés que no reuneixen les condicions legals per a ser elegits
Congrés dels Diputats / Auxiu

19/05/2023

ACN.- La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat la petició de Vox perquè declari inelegibles els 44 candidats de Bildu que han estat condemnats per pertinença a ETA i que han complert les penes. En un acord, la JEC recorda que no té competència per actuar en aquesta direcció perquè la Llei del Règim Electoral General (LOREG) només permet apartar candidats electes de partits declarats il·legals mitjançant una sentència judicial ferma, un supòsit que “no es produeix en el cas present”. A més, la JEC recorda que la Llei de partits no permet que la JEC demani la il·legalització d’un partit, i en tot cas, la competència per resoldre reclamacions sobre possibles irregularitats en què poden incórrer els candidats és de les Juntes Electorals de Zona.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades