Alerta de tsunami després de terratrèmol de magnitud 7,7 a Nova Caledònia

El terratrèmol s'hi ha registrat a 37 quilòmetres de profunditat sota el llit marí.

19/05/2023

Un terratrèmol de magnitud 7,7 que ha sacsejar les Illes de la Lleialtat, un arxipèlag del territori francès de Nova Caledònia, al Pacífic Sud, va activar una alerta de tsunami en un radi de 1.000 quilòmetres al voltant de l’epicentre.

El Servei d’Alertes per Tsunami del Pacífic ha indicat que d’acord amb les dades disponibles “les onades perilloses són possibles a les costes dins d’un radi de 1000 quilòmetres” a l’epicentre, cosa que podria afectar vanuatu i Fiji.

El Servei Geològic dels Estats Units (USGS), que vigila l’activitat sísmica mundial, va situar el terratrèmol a 37 quilòmetres de profunditat sota el llit marí i a 333 quilòmetres a l’est de la localitat de Vao, a Nova Caledònia.

AMPLIAREM

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades