Tarragona incrementa amb 15.000 euros el pressupost del concurs de focs artificials per millorar-ne la petjada ecològica

L'empresa italiana 'Pirotècnia Santa Chiara' encetarà el certamen que s'allargarà del 5 al 8 de juliol
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, el tècnic de Cultura i responsable del concurs, Héctor de la Salud, i l'autor del cartell, Albert Dalmau, a la Punta del Miracle durant la presentació del certamen / Neus Bertola

16/05/2023

Neus Bertola / Tarragona – L’Ajuntament de Tarragona ha incrementat amb 15.000 euros el pressupost de la 31a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials ‘Ciutat de Tarragona’ fins a arribar als 120.000 euros. L’objectiu és facilitar a les empreses participants la transició cap a elements biodegradables, així com reforçar el dispositiu de neteja. Per fer-ho, les quatre pirotècniques escollides comptaran amb 20.000 euros, 1.500 més que l’any passat. La Pirotècnia Santa Chiara d’Itàlia serà l’encarregada d’encetar el certamen el 5 de juliol, mentre que els dies 6, 7 i 8 de juliol serà el torn de la Pirotècnia Martí de Castelló, la Pirotècnia Turis de València i la Pirotècnia del Mediterráneo també de València, respectivament.

El tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i responsable del concurs, Héctor de la Salud, ha subratllat el nivell de les quatre empreses escollides per aquest 2023, sobretot, en un moment, en què “costa que es presentin moltes propostes”. De la Salud ha assegurat que en general, la situació als concursos de pirotècnia és “complicada”, ja que el sector està format per moltes empreses familiars “difícils de tirar” endavant, que s’han vist agreujades per la pandèmia i la crisi econòmica.

Una situació que també ha propiciat que el consistori hagi augmentat la dotació pressupostària. De fet, feia deu anys que no s’incrementava el pressupost del Concurs Internacional de Focs Artificials a la ciutat.

Segons ha detallat el consistori en un comunicat posterior a la roda de premsa, aquesta partida a l’alça també esdevé un “reconeixement” a l’adaptació de les empreses a la nova situació econòmica. Un panorama que “el concurs havia de reflectir” si es volia mantenir el nivell de propostes i el prestigi del certamen. A més, i malgrat que les pirotècnies ja fa temps que utilitzen materials sostenibles i biodegradables, l’Ajuntament de Tarragona també ha volgut incentivar aquesta aposta i “adaptar el pressupost a aquesta nova realitat”.

El sorteig per determinar quin era l’ordre d’actuació de les propostes escollides s’ha decidit aquest dimarts des de la Punta del Miracle. A partir d’unes carcasses de fum de diferents colors s’ha anunciat que la Pirotècnia Santa Chiara d’Itàlia seria la primera, seguida de la Pirotècnia Martí de Castelló i de la Pirotècnia Turis i la Pirotècnia del Mediterráneo, ambdues de València.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el 9 de juliol a les dotze del migdia. L’empresa que guanyi el primer premi serà l’encarregada d’executar el conjunt d’espectacles de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla, valorats amb 26.000 euros. El jurat valorarà l’ocupació de l’espai aeri, la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors, així com la varietat cromàtica, la lluminositat, les dimensions, el disseny i la sonoritat, entre altres.

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades