La policia turca reté una secretària nacional de la CUP que feia d’observadora internacional a les eleccions

Isa Chacón fa més de dues hores que està custodiada en una comissaria de la ciutat de Siirt, al sud-est del país
Imatge del centre d'Istambul dos dies abans de les eleccions a Turquia / Nazaret Romero

14/05/2023

La policia turca reté aquest diumenge a la tarda Isa Chacón, una secretària nacional de la CUP que feia d’observadora internacional a les eleccions presidencials a Turquia. Chacón formava part d’una delegació organitzada pel Partit Democràtic del Poble d’Europa i fa més de dues hores que està custodiada en una comissaria de la ciutat de Siirt, al sud-est del país, segons ha confirmat la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. A banda d’Isa Chacón hi ha altres membres d’aquesta delegació retinguts a la comissaria de Siirt “per ordre de la fiscalia” i amb la documentació confiscada, segons ha afegit Reguant, que considera que el conflicte té a veure amb el recompte d’unes eleccions presidencials que decidiran el futur polític d’Erdogan.

“Estem a Turquia observant i verificant el procés electoral en unes eleccions que seran clau per al futur del país. El Partit Democràtic del Poble d’Europa (HDP) s’ha vist obligat a participar amb les sigles de Yesil Sol Parti (YSP)”, havia piulat aquest mateix diumenge Isa Chacón, la secretària nacional de la CUP retinguda a Siirt. “Amb la CUP comparteixen els valors del feminisme, socialisme i la llibertat per a tots els pobles, uns pressupòsits que porten a les dues formacions a reforçar els seus vincles així com els suports entre el moviment kurd i el moviment d’alliberament nacional català”, havia manifestat ahir la formació anticapitalista en un comunicat.

“Durant els últims mesos, el règim d’Erdogan ha decomissat els béns de l’HDP alhora que manté a la presó un dels seus líders principals, Salahatin Demirtas”, denunciava la CUP, que acceptava la invitació per anar a Turquia i feia una crida a “estrènyer” lligams en la solidaritat internacionalista amb el moviment kurd i amb els pobles del món que lluiten contra l’autoritarisme. L’HDP declara el seu suport a Kemal Kılıçdaroğlu, candidat de l’Aliança per la Nació que engloba sis partits turcs, kurds, conservadors, laics, d’esquerres i de dretes.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras

Efectivos del Cuerpo Nacional de Policía buscan a un cuarto implicado en el disparo a Vidal-Quadras, después de que hoy se haya dado a conocer la detención de otras tres personas relacionadas con el caso. El cuarto implicado podría ser un tunecino, implicado...