El Govern contacta amb les autoritats turques per la situació d’Isa Chacón, retinguda a Turquia amb altres observadors, com Jon Iñarritu

La secretària nacional de la CUP està retinguda en una comissaria de la ciutat de Siirt i el diputat de Bildu també ho ha estat.

14/05/2023

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha confirmat que el Govern ha contactat amb les autoritats turques per la situació d’Isa Chacón i ha reclamat el seu alliberament. La secretària nacional de la CUP fa diverses hores que es troba retinguda en una comissaria de la ciutat de Siirt amb d’altres membres d’una delegació organitzada pel Partit Democràtic del Poble d’Europa quan feia d’observadora internacional a les eleccions presidencials. “Hem traslladat a les autoritats turques la preocupació per la situació d’Isa Chacón i les altres persones retingudes a Turquia. Seguim en contacte permanent per aclarir els fets. I esperem que les deixin en llibertat al més aviat possible”, ha assenyalat Serret.

Jon Iñarritu, diputat de Bildu, també retingut a Turquia

“Avui s’han produït les eleccions turques. En ple recompte, la confusió és total amb informacions contradictòries en funció de l’agència que dona les informacions. Són unes eleccions importants que poden fer caure el règim autoritari d’Erdogan i un punt d’inflexió pel moviment kurd”, ha afegit la diputada de la CUP Eulàlia Reguant. “És per això que no resulta sorprenent que hi hagi retencions d’aquells qui poden posar el focus en el que està passant: observadors internacionals. Demostra la qualitat democràtic de la segona potència de l’OTAN i un aliat de la comunitat internacional i en especial del PSOE”, ha continuat Reguant, que igualment ha reclamat l’alliberament immediat d’Isa Chacón i els altres membres de la delegació (entre les quals hi ha també Jon Iñarritu, diputat de Bildu al Congrés).

“Retencions arbitràries és el que viu de manera habitual el moviment kurd. De fet, periòdicament hi ha detencions de representants de l’HDP, advocats, periodistes i activistes. Però no per habitual a Turquia hem de callar”, ha conclòs la diputada de la CUP.

 

PUBLICITAT

Port de Tarragona

PUBLICITAT

PUBLICITAT

banner Repsol

PUBLICITAT

banner URV

Notícies relacionades